Dating

Ikke gjør denne date-feilen

Det kan hindre at du finner den store kjærligheten, mener psykolog.

DATING: Hvis du ikke tror daten din er den rette, ikke lat som, råder psykologen. Foto: All Over Press
DATING: Hvis du ikke tror daten din er den rette, ikke lat som, råder psykologen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Dating kan være spennende og gøy, men også frustrerende og slitsomt.

Kanskje har du også sittet på date og ikke riktig følt at du er deg selv?

Den danske forfatteren, psykologen og eksperten på kroppspråk, Jacob de Lichtenberg, har i sin siste bok «Datingens psykologi – hemmeligheden til succes med kvinder», samlet 50 års forskning på hva som gir suksess innen dating.

Her er hans beste råd til en vellykket date.

LES OGSÅ: Slik får du deg kjæreste

Menn og kvinner tenker ulikt

Han forteller at det er noen grunnleggende forskjeller mellom kvinner og menn, når det kommer til det å finne en kjæreste.

– Kvinner ser etter status og ressurser og vil generelt foretrekke en barnelege framfor en som er arbeidsledig. Jobb og status signaliserer nemlig at mannen kan forsørge henne – også hvis de får barn sammen. Menn er mer opptatt av utseendet. De ser generelt etter attributter, som er et fruktbarhetstegn, forteller han til KK.

De fleste mennesker ønsker en grunnleggende trygghet i forholdet, men det må ikke bli for kjedelig, ifølge psykologen.

- Det er det samme som gjør seg gjeldende når vi begynner å date. Romantisk interesse legger seg i feltet mellom trygghets- og nærhetsskapende følelser og spenningsskapende følelser, forklarer han og legger til:

- Man kan ikke gjøre så mye med utseendet sitt eller jobb­situasjonen sin under en date, men man kan øke motpartens interesse ved å tilføre daten en form for spenning, sier Jacob de Lichtenberg.

LES OGSÅ: Jakter single kvinner for millionærer

TABBE? Kroppsspråksekperten forteller oss hva vi bør unngå å gjøre på date. Foto: Fotolia
TABBE? Kroppsspråksekperten forteller oss hva vi bør unngå å gjøre på date. Foto: Fotolia Vis mer

4 «dating-regler»

Kroppsspråkeksperten mener det er viktig at du våger å gi av deg selv – og stå for den du er for å lykkes. Dette mener han du må unngå:

  • Ikke spill spill: – Fortell hva du er opptatt av, og legg merke til om det gir mening for ham. Hvis du «blottlegger» deg selv i stedet for å «spille spillet», er sannsynligheten større for at han gjør det samme, og det kan skape den rette balansen mellom spenning og trygghet. Min erfaring er at når vi spekulerer altfor mye over hvordan vi skal spille kortene våre, så spiller vi dem feil.
  • Ikke lat som du er en annen: – Når du ikke viser hvem du i virkeligheten er, tiltrekker du deg feil person og mister følelsen med hvordan du har det på daten.
  • Ikke smil hvis du kjeder deg: – Hvordan skal han da kunne vite at du kjeder deg? Hvis du ler av de dårlige vitsene hans nå, vil han fortelle de samme vitsene om tre år. Hvis du prøver å være en annen, lærer han deg ikke å kjenne.
  • Ikke hør på hans enetale: – Hvis du blir direkte irritert på ham under daten, skal du ha mot til å endre retning og skifte emne i stedet for å gjøre deg til et offer for hans kjedelige enetale. Bryt inn med noe annet.

Hvis du vil lykkes, mener eksperten at du må skape spenning, og at du bør unngå dater på rolige kafeer. Det er bedre for eksempel å dra på tivoli. For hvis dere får opp pulsen litt, vil det forsterke tiltrekningen.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i KK48.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer