Mineralsminke

Ikke gjør denne foundation-tabben

Tips fra Hollywood-skjønnhetsguru Ole Henriksen.

KLAPP DEN LETT PÅ: - Ikke sveip over huden, som om du bruker en malerkost, men klapp mineralfoundationen lett på, anbefaler Henriksen. Foto: Getty Images/Pixland
KLAPP DEN LETT PÅ: - Ikke sveip over huden, som om du bruker en malerkost, men klapp mineralfoundationen lett på, anbefaler Henriksen. Foto: Getty Images/Pixland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mineralsminke er blitt superpopulært her til lands. Det skal både være mer naturlig og bedre for huden, ifølge produsentene. Men det har kanskje én ulempe, ifølge Hollywood-skjønnhetsguru Ole Henriksen, som har kjendiser som Daniel Craig og Charlize Theron på kundelisten.Tørre produkter har nemlig en tendens til å gjøre huden tørr og for matt.Kjenner du deg igjen? Du kan heldigvis unngå problemet. FLERE RÅD FRA OLE: Har du prøvd isbit-trikset?

Mister gløden

- Dette er vanlige problemer når du påfører tørre produkter som mineralfoundation oppå fuktighetsgivende produkter, sier Henriksen, som er i Oslo denne uken for å promotere sine nyheter. - Ser huden for matt ut, mister den sin naturlige glød, forklarer han. - Og mange som bruker mineralfoundation i pudderform opplever gjerne også at huden blir tørr i løpet av dagen.(Artikkelen fortsetter under.)

- Klapp den på

Løsningen på problemene ligger i måten du påfører produktet. - Ikke sveip foundationen på, som om du bruker en malerkost, sier skjønnhetsguruen.- Ta heller og klapp den forsiktig på huden. Da har du mer kontroll også.Blir huden likevel for tørr og matt, kan du prøve en annen løsning:- Du kan også blande foundationen inn i dagkremen din, tipser Henriksen.

Stem her!

Har du problemer med mineralfoundationen?

Ikke overdriv

Uansett hvilken metode du liker best, husk at det bør være forskjell på dag- og kveldsminke.- Om dagen anbefaler vil jeg anbefale alle å begrense bruken av foundation, spesielt når det gjelder pudderprodukter, for et mest mulig naturlig resulatet, anbefaler Henriksen. - Så kan du heller kjøre på litt mer utover kvelden, avslutter han.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Når er det best å trene – før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer