Kosthold

Ikke glem å ha dette i salaten

Slik blir den ekstra sunn - og mettende!

SALAT: Du kan helt fint velge å lage det til middag, men for at den skal være næringsrik nok, gjelder det å tilsette de rette ingrediensene. Foto: Printemps - Fotolia
SALAT: Du kan helt fint velge å lage det til middag, men for at den skal være næringsrik nok, gjelder det å tilsette de rette ingrediensene. Foto: Printemps - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salat er et spesielt godt alternativ til en deilig lunsj, men kan like gjerne være en lett, rask og smakfull middag.

Blir du ikke mett av salat, sier du?

Salat alene er ikke spesielt næringsrikt eller mettende. For å få i deg nok, gjelder det derfor å tilføre ingrediensene som gir deg næringstoffende, vitaminene og mineralene du trenger.

LES OGSÅ: Varme drikker som er gull for helsen

Inneholder mye vann og lite energi

- Et middagsmåltid bør inneholde både karbohydrater, fett og proteiner for å være et fullverdig måltid, forteller Susanne Christensen, ernæringsfysiolog og faglærer i ernæring ved Hudpleieakademiet.

- Salat inneholder mye vann og lite næringsstoffer og energi, men kan fint fungere som en middag hvis du tilsetter litt spennende ingredienser, sier hun.

Når en hel liter med oppkuttet salat kun inneholder 15 til 20 kilokalorier, skal det godt gjøres å komme opp i en anbefalt middagsporsjon - som helst skal ligge på mellom 400 og 600 kilokalorier for kvinner.

Christensen anbefaler deg først og fremst å tilsette salaten proteiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer