Hudpleie

Ikke glem å rense ansiktet før du legger deg

Alkohol og sminke tørker ut huden.

FOR DE EKSTRA SLITNE: Renseservietter kan utgjøre en stor forskjell når du er skikkelig sliten. Ha dem på nattbordet, så kan du fjerne sminken selv i halvsøvne. Du vil takke deg selv dagen derpå!
FOR DE EKSTRA SLITNE: Renseservietter kan utgjøre en stor forskjell når du er skikkelig sliten. Ha dem på nattbordet, så kan du fjerne sminken selv i halvsøvne. Du vil takke deg selv dagen derpå! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sesongen for julebord, vennefester og familieselskaper er i høyeste grad her, og det kan gå hardt ut over alt fra treningsvaner og midjemål til hud og hår.

Når det kommer til huden, er det ikke bare hva du spiser og drikker som påvirker tilstanden huden din til enhver tid befinner seg i. Også ytre faktorer spiller en stor rolle.

Kanskje bruker du mer sminke enn vanlig. Gusten vinterhud trenger som kjent gjerne litt ekstra hjelp for å få tilbake gløden

LES OGSÅ: Livredning for vintergusten hud

HUSK DETTE:  Foto: Getty Images
HUSK DETTE: Foto: Getty Images Vis mer

Ikke gå rett i seng

– Det er et velkjent fenomen at man kan bli litt sliten etter festene og kanskje ikke få renset huden før man stuper i seng, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

Selv om de fleste av oss lett kan kjenne oss igjen i denne beskrivelsen, er det også mange av oss som vet hvor gusten og grå huden kan se ut når man våkner dagen derpå.

I tillegg er det mange som opplever at kvisene kommer så fort man slurver med kostholdet eller hudpleien. Slurver man med begge deler, er det for mange nesten som å be om å få kviseutbrudd. Ikke akkurat det de fleste av oss ønsker oss til jul.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Fiks dagen derpå-håret

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Renseserviett på nattbordet

Selv om daglig bruk av renseservietter ikke anbefales, er det ikke noe galt med å bruke dem i ny og ne. For eksempel når du er for sliten til å gi huden en ordentlig rens ved vasken.

– Det er helt klart bedre å bruke en renseserviett enn ingenting, sier Johansen.

Et genialt triks når du har ekstra travle (eller festlige) dager og mistenker at du kan komme til å slurve med ansiktsvasken før du legger deg, er å ha renseservietter på nattbordet.

Skyldes renselatskapen et lystig lag, er det dessuten ofte mer sminke å fjerne, så da er det faktisk ekstra viktig å passe på at huden din får puste og komme seg til hektene over natta.

(Saken fortsetter under bildet.)Selv om du har plantet hodet på puta og lukket øynene, er det både kjapt og enkelt å røske tak i en pakke renseservietter og få av det meste av sminken. Det kan gjøres i halvsøvne, til og med.

– Gode renseservietter burde alle ha liggende. Det er alltid kjekt å ha i mange tilfeller.

Husk at en del renseservietter inneholder alkohol, noe som vil tørke ut huden ytterligere. Prøv å finne gode renseservietter som fjerner sminken effektivt, men ikke inneholder uttørkende alkohol.

LES OGSÅ: Nå bør du peele huden

Tilfør fuktighet

Johansen presiserer at det er ekstra viktig å tilføre masse fukt nå om dagen. Ikke bare er det tørr og kald luft ute og varm og tørr luft inne, noe som kan være utfordrende nok for huden. Alkoholen mange av oss inntar litt mer av i disse dager, er i høyeste grad med på å tørke ut huden.

– Problemet med å innta mengder med alkohol er at det tørker ut huden, siden alkohol er vanndrivende, sier Johansen.

For å unngå å se helt utslitt ut dagen derpå, er det altså viktig å få tilført fukt.

LES OGSÅ: Slik sminker du vekk kvisene

TRØTT I TRYNET: Det føles ikke akkurat bra å våkne med gårsdagens sminke på halvt hold og uttørka hud. De to minuttene du bruker på å fjerne sminken om kvelden, er virkelig verdt det.  Foto: ysign - Fotolia
TRØTT I TRYNET: Det føles ikke akkurat bra å våkne med gårsdagens sminke på halvt hold og uttørka hud. De to minuttene du bruker på å fjerne sminken om kvelden, er virkelig verdt det. Foto: ysign - Fotolia Vis mer

Legg en plan

Å legge ekstra planer er kanskje det siste du vil i disse travle førjulsdagene, men det er nettopp dette Johansen foreslår for å gi huden din et best mulig utgangspunkt.

– Prøv å legge en plan for hva du skal gjøre når du kommer hjem. Sett fram rens, nattkrem og øyekrem, så du kan få rensen unna fortest mulig, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Er du trøtt i trynet?

Få en bedre dagen derpå

Om kveldsrensen går skikkelig i vasken på julebordkvelden kan du rette opp noe av skaden ved å ta en grundig rens dagen etter, forklarer eksperten.

Legg så en fuktighetsmaske som erstatter den tapte fuktigheten i huden.

– Skulle ansiktet være igjen på puta på morgenen, er det jo bare å slenge putevaret til vask.

– Jeg vil anbefale alle å i alle fall prøve å få unna kveldsritualet for huden før leggetid. Det føles mye bedre å våkne opp med sunn, ren hud enn gammel makeup fra kvelden før og tørrhetslinjer på grunn av fuktighetsmangel! avslutter Johansen.

LES OGSÅ: Rens huden din to ganger

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer