Hud

Ikke glem å smøre og pleie halsen

Huden her eldes enda raskere.

SE YNGRE UT: Ved å rense, pleie og beskytte halsen og brystpartiet, kan du beholde den ungdommelige looken i mange år til. Unngå «kalkunhals» og kreppapirhud på brystet ved å beskytte deg mot sol og forurensing hele året, skrubbe jevnlig og smøre godt.  Foto: Thinkstock
SE YNGRE UT: Ved å rense, pleie og beskytte halsen og brystpartiet, kan du beholde den ungdommelige looken i mange år til. Unngå «kalkunhals» og kreppapirhud på brystet ved å beskytte deg mot sol og forurensing hele året, skrubbe jevnlig og smøre godt. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er fort gjort å glemme både halsen og brystet når vi pleier huden i ansiktet, men det er flere grunner til å bruke et par minutter ekstra på disse områdene hver dag.

Aldringstegn har en tendens til å vises her tidligere enn i ansiktet, nettopp fordi mange av oss slurver med hudpleien her. Vi stopper rett og slett ved kjevebeinet, og det er for høyt opp på kroppen.

IKKE STOPP HER: Enten det er snakk om renseprodukter, serum, hudkrem, solkrem eller ansiktsmaske, bør du aldri stoppe ved kjevebeinet. Også halsen og brystet trenger alle disse produktene. Foto: Getty Images/iStockphoto
IKKE STOPP HER: Enten det er snakk om renseprodukter, serum, hudkrem, solkrem eller ansiktsmaske, bør du aldri stoppe ved kjevebeinet. Også halsen og brystet trenger alle disse produktene. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Eldes raskere

Hudaldring skyldes hovedsaklig ytre påvirkning som sol og forurensning, og det er ikke bare i ansiktet huden utsettes for dette daglig.

Også halsen, brystet og hendene påvirkes mer enn resten av kroppen, og derfor er det her vi ofte ser de første aldringstegnene.

– Husk at huden på hendene og brystet ditt kan avsløre alderen din, selv om du har vært flink og gjort alt riktig med ansiktshuden, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

Hun har tidligere fortalt KK.no at selv om de fleste er ganske flinke til å ta vare på ansiktshuden sin,glemmer mange at de bør være like nøye med disse områdene.

Derfor vil huden her kunne eldes raskere enn ansiktshuden, og man blir «avslørt», sa Johansen da.Ikke stopp ved kjevebeinet

«Å ta vare på huden» inkluderer både rensing, eksfoliering og påføring av pleieprodukter som hudkrem, serum, solkrem og masker.

– Det optimale ville være å rense ansikt og hals helt ned til decolleté (kløften) hver dag, sier Johansen.

Hun forteller videre at både ansiktskremer og serum stort sett skal påføres både på ansikt og hals. Også makeup bør trekkes ned mot halsen, men det er for å unngå skiller, ikke fordi huden faktisk trenger det.

Johansen har følgende tips for en god rutine som inkluderer både halsen og brystet:

Start dagen med en rens

– Det vanlige er jo å starte dagen med en dusj, hvor ansikt og kropp vaskes. En rens i pumpeflaske er perfekt i dusjen, sier hun.

– Rens ansikt, hals og bryst med en mild rens.

Hun sier at også resten av kroppen har godt av et mildere renseprodukt, siden sterke såper og renseprodukter virker uttørrende på huden.

SOLSKADER: Brystet er spesielt utsatt for solskader, så pass på å pleie huden her godt og bruk solbeskyttelse hver eneste dag – uansett vær og årstid.  Foto: All Over Press
SOLSKADER: Brystet er spesielt utsatt for solskader, så pass på å pleie huden her godt og bruk solbeskyttelse hver eneste dag – uansett vær og årstid. Foto: All Over Press Vis mer

Ikke dropp kveldsrensen

Også om kvelden gjelder det å huske halsen og brystet, ikke bare ansiktet.

– På kvelden skal makeup og smuss fjernes, og man bør derfor rense både ansikt, hals og muligens litt ned på decolleté, sier Johansen.

Om kvelden bør du alltid rense huden så langt ned som du legger sminken, men ellers holder det med én rens i døgnet for huden ned til kløfta.

– Rens så langt ned som du ønsker å påføre produkter. Aktive ingredienser penetrerer bedre etter en god rens.

(Saken fortsetter under bildet.)


Beskytt deg mot UVA og UVB!

Det aller viktigste er imidlertid å bruke solfaktor, aller helst SPF 15 eller høyere. Og dette gjelder uansett alder, årstid og vær. Ja, også når det er overskyet, faktisk.

– Vi anbefaler SPF 15 eller høyere som også beskytter mot UVA-stråler hele året. – Halsen og brystet skal ikke glemmes, siden solen skinner også her, sier Johansen.

Solen skinner forresten også på hendene dine, og derfor bør du bruke en håndkrem med solfaktor.

For å få optimal effekt av dagkremen din, bør du ta på den før du påfører solfaktor. Da hindrer ikke solfiltrene dagkremen din fra å trekke ordentlig inn i huden.

LES OGSÅ: – Faktor 15 holder i Norge

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer