Julemat

Ikke glem å spise nakken på kalkunen

Den er nemlig ekstra smakfull og næringsrik.

SUPER JULEMAT: Kalkun er en favoritt for mange i jula. Det er både smakfullt og magert - men husk å spise nakken. Hvorfor? Se mer info lenger nede i saken! Foto: Getty Images/iStockphoto
SUPER JULEMAT: Kalkun er en favoritt for mange i jula. Det er både smakfullt og magert - men husk å spise nakken. Hvorfor? Se mer info lenger nede i saken! Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om ribbe og pinnekjøtt er desidert mest populært på julaften, spiser faktisk annenhver nordmann kalkun en eller annen gang i løpet av julen og nyttårsdagene.

Og dersom du har planer om å spise kalkun i nærmeste fremtid, ja, da bør du få med deg dette.

Magert alternativ

Kalkun er veldig smakfullt, og et kjempegodt, sunt og magrere alternativ til fete julepølser og ribbe.

Hvitt kjøtt er kjent for å ha lavt fettinnhold. Det meste av fettet ligger samlet rett under skinnet, og er lett å fjerne. Fettet i hvitt kjøtt har i tillegg en høy andel umettede fettsyrer som gjør det ekstra sunt.

LES OGSÅ: Spis deg til et sunnere hjerte

NAM NAM: Kalkun er herlig magert og utrolig smakfullt.  Foto: Hanne Buxrud
NAM NAM: Kalkun er herlig magert og utrolig smakfullt. Foto: Hanne Buxrud Vis mer

Godt i sausen


De aller største kalkunene i Norge selges ofte uten innmat. Flere mateksperter anbefaler imidlertid at du ber om en ekstra pose med nakke og innmat, slik at du for eksempel kan bruke nakken på fuglen til å gjøre sausen ekstra god.

Har du kjøpt hel kalkun, bør du altså ikke finne på å kaste nakken.

Ifølge flere amerikanske matbloggere, er dette nemlig den beste delen av kalkunen! Noen anbefaler å steke den som den er - ved siden av kalkunen - og spise den som den er, med hendene.

I følge nettstedet Livestrong.com anbefales den brukt i gryteretter - fordi den er så smakfull og har det sunne umettede fettet som bidrar til å senke kolesterolet.

Synes du det virker ekkelt å spise denne delen av fuglen? Vel, da kan du kanskje spørre deg selv om det egentlig er noe verre enn å spise skinke - som kommer fra rumpa på grisen!

Her finner du andre matvarer eller deler du kanskje ikke visste du burde spise.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer kylling og kalkun

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer