Og dersom du har planer om å spise kalkun i nærmeste fremtid, ja, da bør du få med deg dette.
Magert alternativ
Kalkun er veldig smakfullt, og et kjempegodt, sunt og magrere alternativ til fete julepølser og ribbe.Hvitt kjøtt er kjent for å ha lavt fettinnhold. Det meste av fettet ligger samlet rett under skinnet, og er lett å fjerne. Fettet i hvitt kjøtt har i tillegg en høy andel umettede fettsyrer som gjør det ekstra sunt.
LES OGSÅ: Spis deg til et sunnere hjerte

Godt i sausen
De aller største kalkunene i Norge selges ofte uten innmat. Flere mateksperter anbefaler imidlertid at du ber om en ekstra pose med nakke og innmat, slik at du for eksempel kan bruke nakken på fuglen til å gjøre sausen ekstra god.
Har du kjøpt hel kalkun, bør du altså ikke finne på å kaste nakken.
Ifølge flere amerikanske matbloggere, er dette nemlig den beste delen av kalkunen! Noen anbefaler å steke den som den er - ved siden av kalkunen - og spise den som den er, med hendene.
I følge nettstedet Livestrong.com anbefales den brukt i gryteretter - fordi den er så smakfull og har det sunne umettede fettet som bidrar til å senke kolesterolet.
Synes du det virker ekkelt å spise denne delen av fuglen? Vel, da kan du kanskje spørre deg selv om det egentlig er noe verre enn å spise skinke - som kommer fra rumpa på grisen!
Her finner du andre matvarer eller deler du kanskje ikke visste du burde spise.
LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer kylling og kalkun