Menn

Ikke glem disse datene

De kan nemlig motvirke lystproblemer, mener svensk psykolog.

Ikke glem disse datene
Publisert
Sist oppdatert
Dobbelt så mange kvinner som menn sliter med manglende sexlyst, ifølge eksperter som helseportalen WebMD har vært i kontakt med. Dette gjør redusert sexlyst til det mest utbredte av alle kvinners seksuelle problemer og den viktigste årsaken til at kvinner oppsøker hjelp vedrørende sin seksualitet.
 • 6 uker til bedre sex

 • En date på badet

  Dette bekreftes også i en fersk svensk studie som er utført av det svenske Fokehelseinstituttet i Sverige og RFSU. Så mange som hver tredje svenske kvinne har nemlig opplevd å ha redusert sexlyst det siste året, men den svenske psykologen Karin Hansson mener å ha løsningen på hvordan man kan unngå dette problemet.

  - Avtal sexdater med partneren din. Det handler om å sette av tid til å være sammen. Masser hverandre eller ta et bad sammen, råder hun i det svenske livsstilsmagasinet Damernas Värld.

  Det melder Expressen.se.

  - Og denne stunden trenger ikke å føre til sex, men fungerer som en lystvekker som kan gjøre hverdagen mer erotisk, sier hun.

 • Ikke bli fersket her
 • Smarte sextips for hverdager
 • Sex i det fri

 • Større aksept

  Dette har begge parter noe å vinne på for naturlig nok – redusert sexlyst er noe som rammer menn også, ikke bare «indirekte» ved at de ikke får sex så ofte som de ønsker, men også menn kan oppleve redusert sexlyst i perioder.

  - Det er heldigvis mer akseptert for menn å oppleve perioder med nedatt sexlyst i dag, sier Hansson til Damernas Värld.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer