En ny studie viser nemlig at søndag klokken 19.00 er det klokkeslettet hvor vi er på vårt aller svakeste, og har lettest for å falle for fristelser, skriver Daily Mail
LES OGSÅ: Slik unngår du å havne i fråtsefella

– Tidspunktet du er på ditt aller svakeste
Undersøkelsen er utført av slankemiddelprodusenten Forza, hvor 750 personer deltok.Her svarte cirka halvparten (48 prosent) at de hadde størst sannsynlighet for å kaste seg over godteskålen mellom klokken 19 og 22 på søndager.
– «Tjukkastiden» er et mareritt for slankere. Det er dette tidspunktet du er på ditt aller svakeste og det eneste som kan stoppe søtsuget ditt er en hengelås på kjøleskapet, sier Lee Smith, som er talsperson fra Forza.
LES OGSÅ: – Ikke la det gå for lang tid mellom lunsj og middag
Ettermiddagen verst
Risikoen for å overspise er høyest ut på ettermiddagen, skal vi dro 65 prosent av de som deltok i undersøkelsen. Bare tre prosent «klarer» å overspise under frokosten.Hvis du dropper frokosten har du større sjanse for å ty til usunn mat, innrømmer 41 prosent.
Selv om mandag er en typisk dag folk starter sitt nye og sunne liv på, er det likevel dagen da man har lettest for å spise sukker- og fettholdig mat.
LES OGSÅ: Forspist deg? Dette skjer med magen din

Gode tips til å spise sunnere
Et godt råd til deg som sliter med å begrense mat- og godteriinntaket i helgene, er å prøve å stoppe når du føler deg mett, og ikke ha mat og godteri stående foran deg til enhver tid.Prøv å sette noen grenser for deg selv. Skal du spise taco, kan du for eksempel begrense deg til to lefser, ikke fire - og de kan gjerne være grove. Kutt rømmen og tacochips eller skjell, og bruk lett-ost i stedet for vanlig ost.
Små grep er alt som skal til for å gjøre et måltid, eller kosen (bytt for eksempel melkesjokoladen ut med en 70 prosent kakao-variant) litt bedre for bukselinningen.
Her er noen flere gode råd:
LES OGSÅ: Her er sannheten om smågodtet