Voksing

Ikke ha sex rett etter voksing

Men vet du hvorfor du bør unngå det?

VOKSING: Planlegger du å vokse bikinilinjen? Dette er rådene du bør følge for å unngå røde nupper og irritert hud. Foto: (c) David Stoecklein/Corbis/All Over Press
VOKSING: Planlegger du å vokse bikinilinjen? Dette er rådene du bør følge for å unngå røde nupper og irritert hud. Foto: (c) David Stoecklein/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hårfjerning er noe alle kvinner i dag er opptatt av, særlig når det kommer til bikinilinjen. 

Vi liker tross alt å ha ting på stell «der nede», uansett om det bare innebærer å trimme kantene, eller om du foretrekker å fjerne alt.

De fleste som velger å bruke barberhøvelen har nok dessverre opplevd å bli rød, irritert og nuppete, men dette er heller ikke helt uvanlig å oppleve etter voksing. 

Hvert fall dersom du ikke følger rådene som ekspertene gir.

LES OGSÅ: Slik gjør du voksingen mindre smertefull

Unngå sex og annen friksjon

Når du vokser bikinilinjen drar du ut hårene med røttene, noe som kan gjøre huden sensitiv for berøring i timene etterpå. Dette gjør også huden mer utsatt for bakterier, irritasjoner og inngrodde hår.

– Vent 24 timer etter voksing før du begir deg ut på intens trening. Dette inkluderer også sex. Den ekstra tiden hjelper porene i huden din tilbake til sin normale størrelse, sier Natalia Romanenko, spesialist på Strip Ministry of Waxing i New York, til det amerikanske nettstedet Shape.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer