Helse & Livsstil

Ikke hatt sex siden i fjor?

Du er langtfra alene hvis du ikke har hatt sex siden 2005.

Ikke hatt sex siden i fjor?
Publisert
Sist oppdatert
Og det er britiske kvinner som er Europas sexsinker, ifølge en undersøkelse blant kvinner i alderen 16-50 år. Det nasjonale statistikkbyrået i Storbritannia står bak undersøkelsen, som konkluderer med at hver åttende kvinne, inkludert dem som er i fast forhold, har ikke hatt sex det siste året.

- Vi fôres konstant med informasjon om at «alle» andre har sex som kaniner hele tiden, men det stemmer ikke. Sex er overfokusert i alle kanaler, dermed tror mange at de bør ha sex hele tiden og frykter at de er unormale, sier psykolog Petra Boynton ved University College London til avisen The Daily Telegraph.

Undersøkelsen bekrefter en allerede velkjent tendens, nemlig at mange småbarnsforelde dropper sex fordi de er for slitne. Årsaken er krevende og stressende jobb og tett tidsskjema for å organisere familielivet. Spesielt kvinnene i aldersgruppen 35 pluss tappes for energi på grunn av tidsklemma.

Hver fjerde britiske kvinne har sex maks en gang i måneden. Ingen andre folkeslag i Europa har sex så sjelden, viser tall som ble presentert på verdenskongressen for sexologi i Paris.

Bare en av fem britiske kvinner har sex fem ganger i måneden, mens hver tredje sveitsiske, tyske og franske kvinne har sex tilsvarende ofte. 27 prosent av de italienske kvinnene har samleie fem ganger i måneden.

Halvparten av kvinnene i undersøkelsen forteller at de føler at sexlysten har avtatt det siste året, mens to av tre kjenner at interessen for sex har dabbet av de siste fem årene. Halvparten av disse føler seg gamle og 35 prosent er ulykkelige som følge av at de har mistet tenningen.

- Det er ikke nødvendigvis samleiefrekvensen, men kvaliteten på sexen som vektlegges. Slike forhold har en tendens til å vare på grunn av godt vennskap snarere enn et aktivt sexliv, konkluderer gynekolog Edward Morris ved sykehuset i Norfolk og Norwich.

LES MER:
 • Grenseløs sex i Europa
 • Sex roer nervene
 • Våre hemmelige sexfantasier
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer