Kaffegrut

Ikke hell ut kaffegruten i vasken

Kan tette igjen rørene og er fristende mat for rotter. Her er trikset du heller bør prøve!

KAFFEGRUT: Tenker du over hva du gjør med kaffegruten? Den bør i hvert fall ikke skylles rett i vasken. Foto: Stine Helén Tunstrøm
KAFFEGRUT: Tenker du over hva du gjør med kaffegruten? Den bør i hvert fall ikke skylles rett i vasken. Foto: Stine Helén Tunstrøm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du har laget deg en kanne med kaffe i en kjele eller i presskanne, men sitter igjen med en stor mengde kaffegrut du må kvitte deg med.

Siden kaffegrut ikke er flytende føles det kanskje litt rart å kaste dette rett i vasken, så du henter en spiseskje og forsøker fortvilet å skrape alt ned i søpla.

Men uansett hvor mye du forsøker så klarer du ikke kvitte deg med alt.

Du gir opp. Tenker at dette er jo ikke så ille som det kunne ha vært, og skyller restene av kaffegruten rett ned i vasken. Problemet er løst. Eller er det det?

LES OGSÅ: Sett kaffegruten i kjøleskapet

Kan tette rørene

Det er noen bittesmå hverdagsproblemer vi alle møter på en gang i blant. Og hva du skal gjøre med kaffegruten er kanskje en av dem, for sannheten er at dette slett ikke bør skylles ut i vasken.

– Du bør helst ikke helle kaffegruten i vasken. Du bør heller kaste gruten i grønn matavfallspose dersom du har matsortering der du bor, sier Kristin Bergersen i Renovasjonsetaten i Oslo til KK.no.

Fett og matolje skaper store problemer i avløpene, og kan sammen med andre matrester tette igjen rørene dine. Rørene i hus og leilighet som regel har bøyer på 45 og 90 grader når de blir lagt inn, og da er det lett at det henger seg opp ting i svinger og skjøter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer