Forspill

Ikke hopp over forspillet

Det kan ha flere veldig positive effekter på sexlivet deres.

FORSPILL: Mange par som har vært sammen en stund hopper over forspillet og går rett på sak. Det er dumt, for et pirrende forspill kan nemlig øke gleden og forventningene deres.  Foto: apops - Fotolia
FORSPILL: Mange par som har vært sammen en stund hopper over forspillet og går rett på sak. Det er dumt, for et pirrende forspill kan nemlig øke gleden og forventningene deres. Foto: apops - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dessverre er den bitre sannheten slik at når et forhold har gått seg til, blir ofte innsatsen på forspillfronten dårligere og i noen tilfeller også ikke-eksisterende.

Er du en av dem som savner de sensuelle fotmassasjene, den underliggende flørten i samtalene deres og den ivrige partneren som ville gjøre hva som helst for å vise at han visste akkurat hva du ville ha?

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forklarer at det er ganske vanlig at forspillet dabber av med tiden.

- Det er nok mange par som hopper over forspillet og går rett på sak, særlig når de har vært sammen en stund og sexlivet har blitt rutinepreget. Når man er trøtt og sliten orker man kanskje ikke å engasjere seg like mye og bruke mye tid - og derfor blir det gjerne kjapp sex uten noe særlig forspill, forklarer han.

LES OGSÅ: Denne kan «trene» deg til bedre sex

Kvinner er mer avhengig av forspill

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er forspill en viktig del av samleiet og alle mennesker, uavhengig av kjønn, trenger dette for å sette hjernen i sexmodus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer