Hudpleie

Ikke hopp rett i vannet etter barbering

Det kan bidra til plagsomme nupper og irritert hud.

VENT NOEN TIMER FØR DU BADER: Rett etter barbering er huden veldig følsom og bakteriene i vannet kan bidra til at huden blir ytterligere irritert. Foto: Colourbox.com
VENT NOEN TIMER FØR DU BADER: Rett etter barbering er huden veldig følsom og bakteriene i vannet kan bidra til at huden blir ytterligere irritert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I sommermånedene er det som kjent behov for litt ekstra skjønnhetspleie.

Plutselig skal de bleke leggene dine se dagens lys etter måneder gjemt bak lange vinterkåper, støvletter og ullsokker.

Ikke nok med at de sårt trenger litt farge, men et sentralt prosjekt i sommermånedene blir som oftest hårfjerning, enten det er barbering, voksing eller laser-behandling.

For det beste resultatet, er det imidlertid enkelte ting du bør huske på, skriver Huffington Post (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Fargen som gjør deg vakrere nå

VENT NOEN TIMER: For å unngå at huden skal bli irritert, kan det lønne seg å la huden hvile noen timer etter barbering. Foto: Getty Images
VENT NOEN TIMER: For å unngå at huden skal bli irritert, kan det lønne seg å la huden hvile noen timer etter barbering. Foto: Getty Images Vis mer

Ikke hopp rett i badevannet

For at du skal oppnå det beste resultatet uten de velkjente og irriterende nuppene, er det nemlig ikke bare selve prosessen av hårfjerningen som spiller inn.

Hva du gjør etter behandlingen er minst like viktig, og eksperter fraråder deg å hoppe rett i bassenget eller i sjøen etter du har barbert deg.

Dette skyldes at områdene fortsatt vil være svært sensitive, og bakteriene i vannet kan derfor skape reaksjoner. Hvis du vet at du skal bade, bør du ta hårfjernigen kvelden før, eller holde deg unna badevannet opp til fem timer etterpå.

LES OGSÅ: Bli brunere på et blunk

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Ingen grunn til å frykte barberhøvelen

De senere årene har barberhøvelen fått et noe ufortjent dårlig rykte, og mange har av den grunn valgt å vokse fremfor å barbere.

Men det viser seg at det bare er en myte at barbering med høvel gjør hårene blir tjukkere og vokser raskere ut igjen. Ettersom barberhøvelen vil det kutte det ved hudoverflaten vil hårene bare kjennes stivere og tykkere ut.

Det er likevel et par ting du bør notere deg før du gyver løs med høvelen. For å unngå nupper og inngrodde hår, bør du blant annet gjøre dette:

 • Bruk ren og skarp barberhøvel
 • Barber med hårene (det vil si i retningen hårene vokser)
 • Hvis du blir rød, kan det være betennelse i hårsekkene, og du kan da bruke Basiron AC Wash som kjøpes reseptfritt på apoteket. Basiron er egentlig et anti-kvisemiddel, men kan også benyttes til dette. Er du veldig plaget, kan du bruke den forebyggende.

  Husk også at du skifter barberblad ofte nok. Svært mange skifter barberblad bare én gang i halvåret, når du egentlig bør gjøre det én gang i måneden.

  LES OGSÅ: Får du uønsket hårvekst her?

  Trenger du en høvel med mer futt?

  Hvis du syns at høvelen din blir pinglete, er det heller ingen ting i veien for å gå til innkjøp av en barberhøvel for menn.

  Etter en test av barberblader for menn utført av det danske Forbrugerrådet i 2011, ville KK.no se om disse høvlene gjør jobben like godt, og testet blant annet høvelen Gillette Fusion Power ProGlide.

  Resultet? Definitivt! Les hele testen av produktet her.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer