Nicole Kidman

- Ikke hør på helseråd fra disse!

Nicole Kidman og Gwyneth Paltrow er ikke bra for helsa, advarer forskere.

- Ikke hør på helseråd fra disse!
Publisert
Sist oppdatert


Når filmstjerner og andre kjendiser åpner munnen blir de lyttet til, særlig når de forteller hvordan de holder seg så vakre og sunne. Imidlertid skal vi ikke tro på alt de sier, mener Sense About Science.

 • Stjernenes syke sultekurer
 • Stjernenes syke snacks

 • Organisasjonen består av en rekke forskere som ønsker å promotere vitenskapelig forskning, og korrigere unøyaktige framstillinger av forskningsresultater i offentligheten.

  Nå går de ut mot kjendiser de mener ikke har dekning for sine påstander om hva som er sunt og ikke. Blant andre får Nicole Kidman og Gwyneth Paltrow pepper. Forskningsorganisasjonen mener de forvirrer og villeder folk med sine påstander. Her er noen av utsagnene de reagerer på:

  Utfordrer genene

  - Jeg utfordrer de onde genene med naturlige midler. Jeg er overbevist om at man unngår å få kreftsvulster ved å spise organisk mat.
  Skuespiller Gwyneth Paltrow

  - Dietter hindrer ikke at man får kreft. Noe av risikoen for å få det kan reduseres via kostholdet, men mange typer kreft har ingen sammenheng med hva man spiser, sier ernæringsforsker Ursula Arens til The Daily Telegraph.

  Trener hjernen?

  - Jeg har raskt funnet ut at å trene hodet mitt med Nintendos Dr. Kawashimas Brain Training dataspill en en utmerket måte å holde hjernen ung på.
  Skuespiller Nicole Kidman

  Forsker Jason Braithwaite går ut mot stjernen. Han sier det ikke finnes bevis for at bruk av slike hjelpemidler kan knyttes til forbedring av hjernekapasiteten.

  Andre stjerner forskerne mener farer med tull, er motedesigner Stella McCartney, som har uttalt at mange hudpleiemidler inneholder de samme kjemikaliene man finner i frostvæske.
  Videre har den britiske programlederen Sarah Beeney snakket varmt om en sminkeserie, som hun påsto overhodet ikke inneholdt kjemikalier. Alt i verden inneholder kjemikalier. Det eneste stedet du ikke finner dem, er i totalt vakuum.

  Ikke alle kjendiser skårer dårlig hos forskerne. TV-kokk Jamie Olivier får ros for sin ansvarlige holdning til vitenskapen.

  LES OGSÅ:
 • Hollywoods hemmelige treningstips
 • Stjernefin på juksemåten
 • Snarveien til stjernekroppen
 • Forskerne mener Gwyneth Paltrow kommer med upålitelige helseråd. Foto: All Over Press
  Forskerne mener Gwyneth Paltrow kommer med upålitelige helseråd. Foto: All Over Press Vis mer
  Og man bør ikke høre på hva Nicole Kidman sier om hjernetrim, mener forskere.
  Og man bør ikke høre på hva Nicole Kidman sier om hjernetrim, mener forskere. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer