Britney Spears

Ikke kall datteren din Britney

Og styr unna andre kjendisnavn, ellers kan dette skje ...

Ifølge forskeren og legen Francis Willis tyder resultatene på at valget av navn henger sammen med foreldrenes sosioøkonomiske status.
Ifølge forskeren og legen Francis Willis tyder resultatene på at valget av navn henger sammen med foreldrenes sosioøkonomiske status. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tro det eller ei, men barn som blir oppkalt etter kjendiser blir oftere innlagt på sykehus, ifølge en ny studie. Studien har tatt utgangspunkt i opplysningene til 4 300 barn som har blitt tatt imot på akuttmottak. Tallene viser en sammenheng mellom barnets fornavn og hvor ofte hun/han er blitt lagt inn på sykehus. Studien er utført ved australske Margaret Hospital i Perth.Verst er det å hete Britney og Shania, skriver svenske Dagens Medicin.Les også:
  • Du blir hva du heter
  • Ikke bare, bare å være barn av kjendiser: - Oppdrar barna helt vilt

Også ille ute med unike navn

Den gruppen barn som hadde størst risiko for å bli lagt inn på sykehus etter å ha møtt opp på akuttmottaket var barn som hadde samme navn som populærkulturelle kjendiser, som Britney (Spears) , Shania (Twain) og Orlando (Bloom). Samtidig var barn med unike navn, som Kiara-Angel og Jyrus også overrepresentert. Det er flere forklaringer på dette, mener forskerne.her er Hollywoods hotteste mor

Får mer oppmerksomhet

Ifølge forskeren og legen Francis Willis tyder resultatene på at valg av navn henger sammen med foreldrenes sosioøkonomiske status. At det er en faktor som påvirker barnets helse, vet man fra før av.En annen forklaring er at sykehuspersonell retter mer oppmerksomhet mot barn som har uvanlige navn, ifølge nyhetsbyrået 6 Minutes. Ifølge Statistisk sentralbyrå er det fem kvinner som heter Britney i Norge, og 14 som heter Shania. Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Paediatrics and Child Health.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer