Tepose

Ikke kast den gamle teposen

Teposen og andre kjøkkenrester kan gjøre deg superfresh!

DETTE ER IKKE SØPPEL: Den gamle teposen din har fortsatt masse antioksidanter i seg, selv om den er brukt, og er fin å legge over øyelokket når øynene er hovne. Foto: Cecilie Leganger
DETTE ER IKKE SØPPEL: Den gamle teposen din har fortsatt masse antioksidanter i seg, selv om den er brukt, og er fin å legge over øyelokket når øynene er hovne. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi merker at det er november. Øynene er mer hovne om morgenen, huden har mistet litt av gløden fra i sommer og håret er tørrere enn før.

Men før du tømmer kontoene på dyre kremer, kurer og vidundermidler, bør du ta en tur innom kjøkkenet.

Har du noen salatrester igjen fra middagen, en brukt tepose eller et knust egg som har falt ned fra benken? Er det noe wasabi igjen fra sushifatet, kanskje?

Alt dette kan faktisk gjøre deg litt freshere, og bør få en sjanse før du kaster det i søpla. Og det beste av alt? Det er nesten helt gratis.

Tepose mot hovne øyne

Neste gang du lager deg en kopp te når du står opp, bør du vente litt før du kvitter deg med den. Sliter du med hovne øyne, kan nemlig en kald tepose på øyelokket stramme dem opp, skriver Stylelist.com

Både antioksidantene og koffeinen som finnes i svart te, gjør at huden blir både glattere og mindre hoven.

STRAMMER OPP HOVNE ØYNE: Legg den i kjøleskapet før du bruker den... Foto: Cecilie Leganger
STRAMMER OPP HOVNE ØYNE: Legg den i kjøleskapet før du bruker den... Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Hvorfor vi får hovne øyne, har Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, tidligere forklart slik på KK.no:

– Hevelser rundt øynene kan bestå av hevelser med vann eller fett. Hovne øyne på grunn av vannansamling er lettere å bli kvitt enn poser under øynene som skyldes fettansamling.

Ny glød med eggehvite

Selv om det er flest næringsstoffer for kroppen i selve plommen, er eggehviten rik på proteiner, som gir god næring til musklene. Men visste du at den blanke væsken også skal være super å bruke på huden?

Bruk den som en maske i tredve minutter - pisk den i en liten bolle, og smør den utover ansiktet. Ikke bare vil huden få ny glød, men eggehviten skal også kunne knerte sorte hudormer.

GIR HUDEN NY GLØD: Skill ut eggehviten, og smør den på huden din for et oppstrammende resultat. Foto: All Over Press
GIR HUDEN NY GLØD: Skill ut eggehviten, og smør den på huden din for et oppstrammende resultat. Foto: All Over Press Vis mer

IKKE BARE TOPP I SALATEN: Basilikum er også fin å bruke som hårkur.  Foto: All Over Press
IKKE BARE TOPP I SALATEN: Basilikum er også fin å bruke som hårkur. Foto: All Over Press Vis mer

Urtene vi elsker

Ja, basilikum smaker himmelsk i salaten og pastasausen, men hva med å bruke den i håret? Ifølge Stylelist er en liten neve knust basilikum blandet med vann den perfekte kuren for tørt og trist hår.

Har du småkviser i ansiktet? Lag deg ansiktsvann av kamille, for denne urten har en rensende effekt, siden den er betennelsesdempende. Bruk enten friske blomster eller kamillete. Urtekilden er dessuten en fin nettside å sjekke ut for flere tips.

Og for nye kviser er litt ferskt presset hvitløkssaft effektivt, på grunn av alle antioksidantene den inneholder. Hvitløk kan også dempe kvisearr, og forhindre kviser fra å blomstre opp.

Avokado - en fuktbombe

Vi vet hvor mye vi må punge ut for den riktige hudpleien, men du trenger faktisk ikke å blakke deg på dyre ansiktsmasker.

Prøv deg på en avokado- og honningmaske. Både avokado og honning har fuktgivende egenskaper, så denne masken er spesielt god for deg med tørr hud,

YPPERLIG ANSIKTSMASKE - (NESTEN) HELT GRATIS: Mos den sammen med litt honning, og smør den utover ansiktet. Foto: Thinkstock
YPPERLIG ANSIKTSMASKE - (NESTEN) HELT GRATIS: Mos den sammen med litt honning, og smør den utover ansiktet. Foto: Thinkstock Vis mer

Mos en halv avokado, og rør inn fire spiseskjeer med honning. Påfør masken på huden og la den virke i 10 minutter. Tørk av med en våt, kjølig klut.

Brunt sukker

Hemmeligheten bak en sunn og glødende hud, er å gi den en skrubb i ny og ne, for å fjerne døde hudceller. Dropp dyre produkter, og tenk kreativt. Kan brunt sukker funke, for eksempel? Absolutt! En brun sukkerskrubb passer for alle hudtyper, og er både skånsom og effektiv.

Bland en spiseskje brunt sukker med litt olivenolje, kokosolje eller mandelolje, til du får en passe tykk guffe. Massér over huden, og skyll så med varmt vann. Avslutt med massevis av fuktighetskrem.

BRUN SUKKERSKRUBB: Blander du litt brunt sukker med olje, har du en maske som gir masse fukt til huden. Foto: sommai - Fotolia
BRUN SUKKERSKRUBB: Blander du litt brunt sukker med olje, har du en maske som gir masse fukt til huden. Foto: sommai - Fotolia Vis mer

Tips: Bruk en blanding av brunt sukker og honning til å eksfoliere leppene. Perfekt for å holde dem myke og kyssbare nå som lufta blir tørrere og kalder.

Wasabi!

Den er supersterk, og skyter som en rakett opp i hodet når du spiser for mye, men wasabi kan også piffe opp leppene. Putt litt av den grønne guffa utover leppene, og sjekk hvordan de popper opp. Mye billigere enn alt som tilbys av sprøyter og fillers i en skjønnhetssalong.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer