Mat

Ikke kast dette!

Slik blir gammel mat god som ny.

FREMDELES BRUKENDE: Gammelt brød, brune bananer og rester kan bli god som ny med de rette triksene. Foto: Montasje: Colourbox.com
FREMDELES BRUKENDE: Gammelt brød, brune bananer og rester kan bli god som ny med de rette triksene. Foto: Montasje: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Undersøkelser viser at vi kaster mat som aldri før, skriver Politiken.dk.Spis rester, gå ned i vektMen gammel mat blir lett god som ny, uten for mye strev.Her får du vite hvordan.Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?

Frukt

Er bananen brun og skallet på eplet rynkete? Lag en smoothie. Miks sammen banan, pære, appelsin og litt usøtet jus. Du kan også røre inn yoghurt og fryse smoothien ned som is. Hvis du har rundt 800 gram av den samme frukten, kan du koke marmelade. Tilsatt litt sukker og vaniljestang. Ananas, pærer, appelsiner, epler, plommer og druer er ypperlig.Slik får du i deg 5 om dagen

Grønnsaker

Lag en herlig suppe, eller skjær dem opp og frys dem ned i poser. Lyse rotfrukter kan brukes til å jevne sauser og supper. Du kan også lage pureer av dem sammen med litt krydder og majones. Gamle agurker kan du lage en frisk salat av. Skjær dem opp i skiver, hell over en kokende lake av vann, lys eddik, pepper, korianderfrø og sukker.Kun 1 av 10 spiser nok frukt og grønt

Pasta

Kokte du litt for mye pasta til middag? Lag en suppe dagen etter og tilsett pastarestene helt på slutten av koketida. Eller tilbered en pastasalat med litt olivenolje, sitron, hvitløk, grønnsaker, havsalt og kvernet pepper.Bli mett på mindre

Ris

Rester av ris blir til herlige boller. Blant det til en deig sammen med mel, egg, finhakket persille, havsalt. Forme dem til små boller og stek dem i litt olje. Passer fint i matpakken, som vegetarmat eller tilbehør til salater og supper.Gode og onde karbohydrater

Kjøtt

Skjær det opp og bruk det i salater, på brødskiva eller som topping i supper. Du kan fint fryse det ned til det skal brukes.10 tips for magrere middag

Brød

Etter en tur i ovnen og deretter i blenderen blir det en bra griljermelblanding som kan brukes på gratenger, middager og i desserter. Du kan også lage krutonger. Skjær det i terninger og rist brødbitene i ovnen sammen med litt olje og krydder. Bruk det i salater, i suppen eller som snacks. Eller hva med arme riddere? Dypp brødskivene i en blanding av egg, sukker, melk og litt kanel og kardemomme, og stek dem. Server med syltetøy og rømme.Supervåpenet mot kiloene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer