Grønnsaker

Ikke kast skall og stilk på disse grønnsakene

Det du tenker på som «uspiselig» på grønnsakene er proppfullt av helsebringene stoffer.

SKALLET PÅ POTETEN: Er næringsrikt og godt, og bør faktisk ikke kastes! Foto: majivecka - Fotolia
SKALLET PÅ POTETEN: Er næringsrikt og godt, og bør faktisk ikke kastes! Foto: majivecka - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det finnes mange gode tips og triks for å kaste mindre mat, og det skal ikke så mye til før du sparer både penger og miljø. 

I tillegg til disse fordelene, er det også en rent helsemessig bonus ved å bruke hele grønnsaken. Det vi ofte skjærer av, er nemlig også fullt av næring.

LES OGSÅ: Kaster du mye mat?

Mange helsefordeler

En artikkel fra AICR, Det amerikanske kreftforskningsinstituttet, oppfordrer deg til å tenke deg godt om før du skreller eller skjærer bort det «uspiselige» på grønnsakene, skriver ernæringsekspert Ann Helene Arsky på Bama.no.

Studier viser nemlig at det vi ofte kaster inneholder en rekke stoffer som forebygger kreft. Du får altså ikke bare mer smak og farge på maten, men du får også i deg flere antioksidanter, vitaminer, mineraler, sporstoffer og andre aktive stoffer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer