BRILLESLANGE: Briller er stilig, og kan gjøre deg skikkelig typete. Men du bør være forsiktig med å kjøpe dem fra nettet. Foto: Colourbox
BRILLESLANGE: Briller er stilig, og kan gjøre deg skikkelig typete. Men du bør være forsiktig med å kjøpe dem fra nettet. Foto: Colourbox Vis mer

Briller

Ikke kjøp brillene dine på nett

Ny undersøkelse viser at halvparten ikke holder mål.

Publisert
Har du vurdert å kjøpe briller på nett? Kanskje du allerede har gjort det?

Det er fristende å gjøre det, siden prisene kan være lavere enn hos optikeren. Men nå advarer det britiske forbrukerbladet Which? mot dette.

De utførte en test av forskjellige billigbriller de hadde kjøpt på nettet, og fikk eksperter til å kontrollere dem. Resultatet? Halvparten av brillene ble ikke godkjente.

Briller som ikke holder mål kan gi deg hodepine, forstyrrer synsbildet og i verste fall forverre synet ditt ytterligere.

Which? Magazines eksperter mener det kan være direkte farlig å kjøpe briller over nett. Du risikerer å få briller som ikke er riktige for ditt syn, eller som har linsen plassert feil, slik at det kan være farlig for deg å kjøre eller gå i trapper, da synsbildet ikke er korrekt.

LES OGSÅ: Slik finner du fine briller som passer ditt ansiktGå til optiker

Har du synsproblemer og trenger briller, er det tryggeste å gå til optikeren. Da får du samtidig sjekket hva ståa er med synet ditt, for dette endrer seg jo med alderen.

Annethvert år er en tommelfingerregel, men bestill en time om du synes du merker at synet har forandret seg. Optikeren finner ut akkurat hva slags briller du trenger.

Det finnes både billige og dyre optikere, men her er det ikke slik at de dyre er bedre. Kvaliteten du får på selve brilleglassene er like bra, viste en svensk undersøkelse for noen år siden. Så spørs det bare hvor opptatt du er av at innfatningen skal være trendy og eksklusiv.

Hva gjør du med de gamle brillene dine? Ikke la dem ligge i skuffen eller kast dem - gi dem heller til noen som trenger dem!

Les mer om briller og synet ditt hos Lommelegen.no. (Merk at Lommelegen.no og KK.no begge eies av Aller Internett.)

LES OGSÅ: Derfor bør du drikke filterkaffe

DIN SYNSVENN: Optikeren hjelper deg å finne de riktige brillene. Foto: Colourbox
DIN SYNSVENN: Optikeren hjelper deg å finne de riktige brillene. Foto: Colourbox Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer