Mellommåltid

Ikke la deg lure på bensinstasjonen

Du kan raskt få dobbelt så mye kalorier til halv pris.

KALORIER TIL HALV PRIS: Tilbud som "to pølser til prisen av én" gjør at kalori- og fettinnhold raskt stiger på bensinstasjonen, alternativene over er bedre alternativer, forteller klinisk ernæringsfysiolog Camilla Andersen. Foto: Tone Ruud Engen
KALORIER TIL HALV PRIS: Tilbud som "to pølser til prisen av én" gjør at kalori- og fettinnhold raskt stiger på bensinstasjonen, alternativene over er bedre alternativer, forteller klinisk ernæringsfysiolog Camilla Andersen. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etter fire ukers ferie, latskap og massevis av god mat kan det være vanskelig og få kustus på kostholdet igjen.

Men begynnelsen av ferien kan også være en utfordring. Spesielt hvis du ikke har planer om å la det skli ut med en gang.

Bilferie med familien kan raskt bli rik på kalorier og fett når du hele tiden blir møtt med pølser, boller og brus langs veiene.

Dette bør du se opp for

Andersen mener at du spesielt bør se opp for tilbudene som gir kalorier til halv pris. For eksempel har Shell nylig startet en kampanje som tilbyr to pølser til prisen av én.

- Hvorfor skal vi spise to pølser? Hvis jeg fyller bensin fordi det er billig, er det likevel stopp når tanken er full, men kroppen fyller vi opp med «gode» tilbud til den buler ut, sier hun.

- Denne type tilbud må møtes med kunnskap. Spør betjeningen hvor mange kalorier det er i det du kjøper, hvis det ikke står på emballasjen. Jeg mener at du som forbruker har rett til å vite hva varen inneholder. Kan de ikke svare på det eller hvis du ikke liker innholdet, bør du droppe å kjøpe den.

Men det finnes bedre alternativer enn usunne tilbud på bensinstasjonene.

LES OGSÅ: Slik bør du spise dagen etter ferien


Dette bør du velge på bensinstasjonen

Camilla Andersen, som er ernæringsfysiolog og daglig leder av kostholds-tjenesten SomeBody.no (Ekstern lenke), mener det er viktig å styre unna de verste alternativene langs veiene.

- Å spise på bensinstasjonen er forhåpentligvis ikke hverdagskost for de fleste, men nå i ferien kan det være at man må stoppe innom for å døyve sulten. Her er noen råd for hva du bør velge:

 • Drikk vann - Dropp brusen.
 • Velg matpakker - Gjerne med pålegg som egg, karbonader eller leverpostei.
 • Spis salat - Prøv og finn dem som inneholder mer grønnsaker enn pasta. Kylling, egg, reker eller skinke bidrar til å gjøre deg mett.
 • Hamburger er faktisk ikke så ille - Dropp pommes frites og brus (Ikke velg meny fordi det er billigere).
 • Velg en mager pølse - Sjekk om de har kyllingpølse eller andre magre alternativer og bytt ut pølsebrødet med lompe.
 • Nøtter og frukt - Dette er et greit mellommåltid, men er kaloririkt, så begrens deg til en håndfull.
 • Kjøp jordbær - Herlig sommermat, og er som oftest og fåes kjøpt på bensinstasjoner.

 • LES OGSÅ: Lettbrus kan gjøre deg feit

  Prøv å finne andre spisesteder

  Selv om det finnes sunnere alternativer også på bensinstasjonen, vil Andersen helst anbefale at du ser etter andre steder å spise før du svinger inn på bensinstasjonen.

  For eksempel kan det være smart å ta med seg en kjølebag som gjør at du kan planlegge og pakke med fornuftig føde til bilturen. Dette er også mye billigere enn å stoppe ofte. Men hvis du ikke har mulighet til det, er veikroer et annet alternativ.

  - Skal du spise middag kan det være greit og stoppe et sted som tilbyr både fisk, kjøtt og salater og da er veikroer et greit sted å spise. Faktisk har DHL utviklet en guide (Se guiden her) for å fortelle hvor du får bra mat langs veien.

  LES OGSÅ: Frukten du bør spise masse av nå  LES OGSÅ: Se opp for bakteriefella her

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer