Hudpleie

Ikke la ham bruke produktene dine

Det kan gi ham urenheter, kviser og inngrodde hår.

STJELER HAN KREMEN DIN?: Da er det mulig han begår en stor tabbe. Menn og kvinners hud er nemlig ganske så ulik, og dine kremer kan faktisk gi ham urenheter og kviser, Foto: goodluz - Fotolia
STJELER HAN KREMEN DIN?: Da er det mulig han begår en stor tabbe. Menn og kvinners hud er nemlig ganske så ulik, og dine kremer kan faktisk gi ham urenheter og kviser, Foto: goodluz - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange kvinner har nok opplevd at typen, lillebror eller en kompis har tyvlånt ansiktsvasken eller fuktighetskremen, som gjerne står svært hendig plassert på baderomshylla.

Og det er jo en smule irriterende når kjæresten smører hele ansiktet hvitt med den svindyre kremen du egentlig bare skal bruke en bitteliten dose av.

Men selv om dette kan svi for lommeboken din, kan det likevel ende opp med å være verst for ham.

Ifølge ekspertene er det nemlig slik at gutter risikerer å få problemer med huden dersom de bruker produkter beregnet på kvinners hud.

Årsaken er at vi har veldig ulik hudtype i ansiktet.

- Menn og kvinners hud ligner hverandre i struktur, men hovedforskjellen er at menns hud har mer hår, og dermed høyere talgproduksjon, forteller May-Britt Morad, hudterapeut og medisinsk fotterapeut ved Oslo Hudpleieklinikk, til KK.no:

- Det vil jo rett og slett si at de har fetere hudtype og ofte får flere hudormer og kviser.

LES OGSÅ: Kvinner tyvlåner partnerens barberhøvel

NØYE MED BARBERING: Menn må, ifølge ekspertene, sørge for å tilføre huden rikelig med fukt etter barbering.  Foto: bonninturina - Fotolia
NØYE MED BARBERING: Menn må, ifølge ekspertene, sørge for å tilføre huden rikelig med fukt etter barbering. Foto: bonninturina - Fotolia Vis mer

Kan få kviser

Med andre ord vil en gutt/mann risikere å få flere kviser og andre urenheter dersom han bruker produkter som er beregnet på kvinnehuden.

- Huden til menn er faktisk 30 prosent tykkere enn kvinners. Siden de produserer mer olje, blir de ikke så lett tørre i huden og har dermed heller ikke behov for så fuktgivende/fete produkter som mange kvinner, forklarer hun:

- Det er viktig at de velger lette, oljefrie konsistenser på produktene sine. Som en såpefri rens morgen og kveld, og gjerne litt lett eksfoliering to-tre ganger i uken. Dette for å forebygge inngrodde hår, som ofte forekommer med barbering. En god fuktighetskrem er også viktig at gutta har, og da helst med solfaktor.


LES OGSÅ: Derfor mister du hår

Trenger mer fukt ved barbering

Morad råder også gutta til å være nøye med barberingen, og produktene de bruker i forbindelse med det.

- Gutter bør ha gode rutiner rundt barberingen sin. Bruk milde barberingskremer og gjerne en børste - for å virvle opp håret før og etter barbering. Bruk en mild etterbarberingskrem for å fukte og roe ned etterpå, sier hun.

Også Tone vid Skipá, som er makeupartist og skjønnhetsjournalist i KK, er enig i at menn bør bruke litt andre produkter enn kvinner.

- Det at gutta stjeler produktene til kjæresten, er jo positivt for det betyr bare at de er litt interessert i å stelle huden sin, sier hun:

- Men nå er det jo også slik at menn har litt annerledes hud enn oss, og som regel er behovet annerledes da. På samme måte som vi kvinner velger hudpleie til vår hudtype, bør mannen gjøre det samme. Og hvis han barberer seg hver dag, bør han bruke mer fuktgivende produkter enn de som barberer seg én gang i uka.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha olivenolje på badet

TRENGER ULIKE PRODUKTER: Fordi menn har mer hårvekst i ansiktet enn kvinner, trenger de helt andre type ansiktsprodukter.  Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia
TRENGER ULIKE PRODUKTER: Fordi menn har mer hårvekst i ansiktet enn kvinner, trenger de helt andre type ansiktsprodukter. Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer