Olivenolje

Ikke la olivenoljen stå ved komfyren

Sjekk hvorfor det ikke er så lurt.

ØDELEGGER OLJEN: Varme er en av olivenoljens verste fiender.  Foto: All Over Press
ØDELEGGER OLJEN: Varme er en av olivenoljens verste fiender. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange har byttet ut smør og margarin med oljer, og bruker de gyllengule dråpene til både steking, baking og som salatdressing.

Så er spørsmålet, hvor oppbevarer du oljene?

Oppbevaringen har nemlig mye å si for hvor lenge oljene er holdbare.

LES OGSÅ: Her kan du spare mye usunt fett  

Blir fort dårlig

En olivenolje kan brukes til den harskner, og kan uåpnet være holdbar fra ett til tre år.

- Etter at du har åpnet korken, avhenger holdbarheten av hvordan den oppbevares, forteller Jørgen Lund til KK.no.

Han er profesjonell olivenoljesmaker sertifisert av det italienske olivenoljesmakerforbundet, og driver Livio Norge, som importerer italienske olivenoljer.

Lund forteller at en god ekstra jomfru olivenolje som oppbevares riktig, fint kan holde seg et halvt år etter at korken er åpnet.  

Oppbevarer du imidlertid oljen feil, kan den bli dårlig lenge før det.

- Noen mener olivenoljer kun holder seg gode en måned eller to, dette gjelder spesielt ufiltrerte oljer, forteller produktsjef Stig E. Karlsen i Haugen-gruppen som forhandler Ybarra-oljene til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer