PÅ SITT SVAKESTE: Når håret er vått, er det på sitt mest sårbare. Mange timer med putegnissing er dermed ikke det beste. Foto: Thinkstock
PÅ SITT SVAKESTE: Når håret er vått, er det på sitt mest sårbare. Mange timer med putegnissing er dermed ikke det beste. Foto: Thinkstock Vis mer

Hår

- Ikke legg deg med vått hår

Hodeputen kan faktisk ha noe å si for håret ditt.

Publisert
KK.no har allerede skrevet at håret er på sitt svakeste når det er vått.

For eksempel bør du ikke være for hardhendt når du håndkletørker det etter dusjen. Og du bør helst ikke gre det.

Og dusjer du rett før leggetid, bør du også sørge for at håret er tørt før hodet treffer puten, ifølge frisøren.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne håret i to minutter ekstra

- Ikke bra for håret

Adam & Eva-frisør Andreas Haugen har hendene fulle med hår før Kristine Vikses visning under Oslo Fashion Week – og hodet fullt av gode råd. Han kunne blant annet fortelle at du for all del ikke må droppe de varmebeskyttende produktene. Les hvorfor her.

I tillegg råder han deg mot å legge deg med vått hår.

- Håret er jo på sitt mest sårbare når det er vått, sier han til KK.no.

- Hårstråene er veldig ømfintlige når skjellagene ikke har fått lukket seg ordentlig – og dét gjør de ikke før håret er helt tørt, forklarer han.

- Og hvis det våte håret får ligge og gnikke mot hodeputen hele natten, sier det seg selv at det ikke er bra.

Silkepute og fletter

En pute med trekk i grovt stoff vil selvfølgelig være verre for håret enn glatt stoff.
- Silke er definitivt det mest skånsomme mot håret, anbefaler Haugen.

- Helst bør du også flette håret i to fletter før du legger deg, da setter du en stopper for mye av denne friksjonen, legger han til.

Musikkstjerne Marion Ravn er en av dem som alltid til fletter håret hver kveld . Og det er kanskje ikke så dumt å prøve selv heller, spesielt hvis du har veldig slitt hår.

- Ja, da kan det faktisk ha litt å si om du begynner med fletter og silkepute. Har du masse floker i håret når du våkner opp om morgenen, kan det også være verdt å vurdere.Ja, noen ganger
 
516 (36%)
Ja, ofte
 
494 (34%)
Nei, så å si aldri
 
423 (30%)

Flere råd når håret er vått

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, er det ikke anbefalt å frottere håret for ivrig eller å gre det etter dusjen. På Håret-frisør Peter Vonkunz brun råder deg heller til å gjøre følgende i en tidligere KK.no-artikkel:

 • Klem vannet ut:
 • - Bruk ikke «bikkjemetoden» når du skal tørke håret. Det er en grunn til at frisøren klemmer ut håret etter vasken, og ikke frotterer det.

  - En balsam lukker skjellagene i hårene, som gjør håret blankt og glatt. Men hvis du tørker det på denne måten, åpner du dem igjen.

 • Bruk riktig børste:
 • - Ikke bruk kam eller såkalte spikerbørster i plast, som øker faren for «overstrekking» av håret. Da kan det miste spensten, bli vanskeligere å få høyde og volum i, og det kan også tape glansen.

  - Har du masse floker, er det nok best å vente med å gre håret til etter at det har tørket. Hvis dette ikke er et problem, kan du gre gjennom det våte håret forsiktig.Velg gjerne en paddebørste med myk bust som gir litt etter. Eller en naturbørste, som er det aller, aller beste.

  FRISØREN: Vi fikk hårtips fra Adam & Eva-frisør Andreas Haugen under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland
  FRISØREN: Vi fikk hårtips fra Adam & Eva-frisør Andreas Haugen under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer