Negler

Ikke plukk på neglelakken

Det å rive eller pille den av kan ødelegge neglene dine.

STOPP! Å pille og rive vekk neglelakken kan skade neglene dine. Bruk heller en god neglelakkfjerner, så holder neglene seg sunne. Foto: Getty Images/Creatas RF
STOPP! Å pille og rive vekk neglelakken kan skade neglene dine. Bruk heller en god neglelakkfjerner, så holder neglene seg sunne. Foto: Getty Images/Creatas RF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når neglelakken ikke lenger ser perfekt ut, er det lite som er mer fristende enn å pille og rive på den. Av og til kan det faktisk virke enklere og kjappere enn å dra fram neglelakkfjerner og bomullsdotter.

Det å plukke og rive på lakken er imidlertid langt fra bra. Faktisk så kan det være svært skadelig for neglene dine, og du bør slutte med uvanen sporenstreks.

Hver gang du river av neglelakk, river du faktisk med deg litt av neglen også. Dette gjør den både tynnere, svakere og mer sårbar, som igjen kan føre til at den brekker fortere, ser styggere ut og vokser saktere

LES OGSÅ: Slik fjerner du neglelakken riktig

1-2-3-BORTE: Med den nye ekspressneglelakkfjerneren fra Maybelline går neglelakkfjerningen raskere enn noen gang. Foto: Aina Kristiansen
1-2-3-BORTE: Med den nye ekspressneglelakkfjerneren fra Maybelline går neglelakkfjerningen raskere enn noen gang. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Fjern lakken helt enkelt

Dersom du hater å gnikke og gnu bomullsdotter med neglelakkfjerner for å fjerne fargen, finnes det faktisk enklere alternativer.

Med produkter (for eksempel Maybellines Express Nail Polish Remover) er det enklere enn tidligere å fjerne neglelakken både effektivt og skånsomt.

Selve neglelakkfjerneren befinner seg i en beholder med en svamp i, og det er denne svampen som gjør fjerningen så rask.

Du dypper rett og slett fingeren ned i et hull i svampen og vrikker den litt rundt. Det er kombinasjonen av selve fjerneren og friksjonen som får vekk lakken, og dette er virkelig effektivt.

(Saken fortsetter under bildet.)


På omtrent 45 sekunder er all lakken på neglene fjernet. Ikke lukter den spesielt stramt heller, så denne kan du faktisk hive i veska om du er virkelig seint ute. Bare husk å skru på lokket godt først.

LES OGSÅ: Slik får du neglelakken til å vare

POPULÆRT: Shellac er stadig mer populært. Den spesielle typen neglelakk herdes en UV-lampe og skal vare i to uker. Foto: Aina Kristiansen
POPULÆRT: Shellac er stadig mer populært. Den spesielle typen neglelakk herdes en UV-lampe og skal vare i to uker. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Shellac og gelélakker

Shellac og ulike typer gelélakk blir stadig mer populære, både i salong og hjemme. Disse typene neglelakker lover å sitte lenger, og dermed er de også ofte litt vanskeligere å fjerne.

Dersom du får lagt Shellac i salong, bør du høre om fjerning av lakk er inkludert. Da kan du dra tilbake og få fjernet den profesjonelt – og legge ny om du vil.

Ellers kan du også lære deg aluminiumsfolietrikset.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Er Shellac verdt 350 kroner?

Dette trenger du:

 • Bomullsdotter
 • Neglelakkfjerner
 • Aluminiumsfolie

 • Slik gjør du det:

 • Start med å rive, klippe eller skjære ut firkanter av aluminiumsfolie som er cirka like store som håndflaten din (ikke tell med fingrene).
 • Dynk en bomullsdott med neglelakkfjerner og legg den oppå neglen så den dekker hele.
 • Brett aluminiumsfolien rundt hele fingertuppen og klem den så den sitter fast. Fest eventuelt med teip hvis folien ikke sitter på av seg selv.
 • Gjenta prosessen på alle neglene og vent opptil ti minutter før du tar av folien.
 • Glitterlakken vil nå kunne fjernes like enkelt som vanlig neglelakk. Bare dra bomullsdotten med neglelakkfjerner over neglen og se lakken forsvinne.

 • LES OGSÅ: Dette visste du ikke om neglelakkfjerner

  Hva med glitterlakker?

  Glitterlakk kan være vanskelig å få av, men det tidligere nevnte aluminiumsfolietrikset funker som bare det – også på glitterlakker.

  Det gjelder bare å la neglelakkfjernern får virke noen minutter, så sklir glitteret av lett som bare det.

  Mest effektivt er det med ren aceton, men det er også mest skadelig for neglen. Velger du en neglelakkfjerner uten aceton, må du bare være litt mer tålmodig. Har du skjøre negler, kan det absolutt være verdt den ekstra ventetida.

  LES OGSÅ: Bobler i neglelakken?

  EFFEKTIV: Maybelline Express Remover neglelakkfjerner er perfekt for deg som har det travelt eller bare vil effektivisere neglelakkfjerningen, kr 89. Foto: Produsenten
  EFFEKTIV: Maybelline Express Remover neglelakkfjerner er perfekt for deg som har det travelt eller bare vil effektivisere neglelakkfjerningen, kr 89. Foto: Produsenten Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer