Tomater smaker best når de får ligge og modne på kjøkkenbenken. Foto: All Over Press
Tomater smaker best når de får ligge og modne på kjøkkenbenken. Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Ikke putt disse i kjøleskapet

Bruk vår sjekkliste på all mat du har plassert kjølig. Sjansen er stor for at mye bør ut av kulda.

Har du et rotete og overfylt kjøleskap? Da bør du flytte ut de matvarene som ikke må stå kaldt for å holde seg friske og gode.

Ifølge The Stir finnes det en rekke ting du like gjerne kan rydde ut av kjøleskapet ditt med det samme.

Soyamelk

Uåpnet kan soyamelken oppbevares i skapet fram til utløpsdato - som ofte er svært langt fram i tid. Etter åpning må den oppbevares i kjøleskap og benyttes innen 5 dager.

Les også: Dette er det verste du kan ha i kjøleskapet.

Tomater

Mange har tomatene i grønnsakskuffen eller sammen med pålegget. Men temperaturer under 12 grader stopper modningsprosessen til grønnsaken. Det gjør at smaken ikke utvikler seg, melder Bama.no. De kan også lettere bli melne og vasne hvis de ligger for kaldt.

Blir du feit av kjøkkenet ditt? Finn det ut her.

Syltetøy

Har du ikke åpnet glasset, kan det fint stå i skapet. I butikken oppbevares syltetøyet i romtemperatur, og det går også fint hjemme hos deg.

Persille

Ikke sleng persillen ned i grønnsakskuffen. Sett heller potta i litt vann i vinduskarmen, så holder den seg frisk lengre.

Les også: Slik kan du pimpe opp kjøleskapet.

Smør

Med mindre du liker å ha 35 varmegrader innendørs, trenger du ikke å ha smøret stående i kjøleskapet. Hvis du bruker av smøret daglig, kan du fint ha bordpakken med smør i skapet uten at det harskner. Her finner du fettet du bør sky som pesten.

Peanøttsmør

Dette holder seg smøremykt og like smakfullt i kjøkkenskapet.

Agurk

Den beste lagringstemperaturen for agurken er 12-14 grader. Så agurken bør ikke ligge og vansmekte i solsteika i vinduskarmen, men har det heller ikke bra i kjøleskapet. Men allerede ved 8 grader kan agurken få kjøleskade.

Soyasaus

Salt og godt konservert tåler denne fint romtemperatur.

Honning

Honning har det best i romtemperatur. Da hardner den ikke, og smak og aroma beholdes best.

Les også: Visste du at denne sminken har det best i kjøleskapet?

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: