Hår

- Ikke rett håret ditt til døde!

Jo, nå er det på tide å kaste rettetanga, ifølge kjendisstylist Matthew Curtis.

- KAST RETTETANGA! Ifølge kjendisstylist Matthew Curtis (bildet) er helt rett hår ute av mote nå. Foto: Tone Ra Pedersen/Colourbox.com
- KAST RETTETANGA! Ifølge kjendisstylist Matthew Curtis (bildet) er helt rett hår ute av mote nå. Foto: Tone Ra Pedersen/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dere har hatt et nært og godt forhold. Den har vært din bestevenn i nøden og gjort dårlige hårdager om til gode. Men nå er det på tide å kappe strømledningen. Det mener i alle fall den britiske kjendisstylisten Matthew Curtis. LES OGSÅ: 50 veier til vakker hår

- «Totally out of fashion»

- Mange kvinner retter håret sitt til døde, sier Matthew Curtis til KK.no. Han besøkte nylig Oslo på den norske presselanseringen av TRESemmé-stylingprodukter.Curtis har egen salong i Stratford-upon-Avon, og har stått for hårstylingen til en rekke høyprofilerte britiske TV-serier og filmer, og har jobbet med designere som Matthew Williamson og Betty Jackson. - Nå handler alt om tekstur og en naturlig look. Det er ingenting som skal være helt rett.- Det er «totally out of fashion»!

Stem her!

Bruker du rettetang?

Vanlige hårfeil

Dette er imidlertid ikke den eneste hårtabben kvinner gjør daglig. Vanlige feil er for eksempel:
 • For nær bruk av hårspray: - Husk å holde sprayboksen på god avstand før du bruker den, for en naturlig look og bevegelse i håret, råder Curtis.
 • Ingen beskyttelse mot varme: - Det er viktig å bruke stylingprodukter som beskytter håret mot varmen fra hårfønere og andre apparater som tørker ut håret, sier Curtis.
 • Lærer ikke av frisøren: - Mange kunder benytter ikke anledningen til å lære av frisøren sin. Spør han eller henne neste gang, og skaff deg kunnskap om hvordan du best tar vare på håret ditt, råder Curtis.
 • Tør ikke prøve noe nytt: - Folk er så redde for å prøve noe annerledes. Våg å eksperimentere, sier Curtis. 10 tegn på at du trenger ny sveis
 • De hotteste frisyrene nå

  Og hvis du ønsker å følge Curtis’ råd og droppe rettetanga til fordel for litt eksperimentering, er følgende frisyrer to av de hotteste akkurat nå, ifølge hårstylisten:Rufsete fiskebeinsflette:Når fletten er ferdig, fordel mousse i hendene og dra forsiktig i fletten med begge hender, slik at den «åpner» seg litt opp og blir mindre stram - slik som den til Mamma Mia-skuespiller Amanda Seyfried (se bilde til høyre).Hvordan flette fiskebeinsflette? På WikiHow.com (ekstern nettside) finner du en god oppskrift. Luftig dult: Perfekt for deg som har krøller. Fordel mousse i hendene og dra håret foran bakover. Ta en strikk og sett håret i en halvhøy hestehale på ene siden. Bruk fliseklemmer til å feste håret opp til en luftig dult. Avslutt med hårspray.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer