Sex

Ikke skam deg over dette

Mange gjør det, men få tør innrømme det.

HVEM TENKER HUN PÅ? Det spiller ingen rolle, ifølge sexeksperter. Det viktigste er at hun koser seg. Foto: All Over Press
HVEM TENKER HUN PÅ? Det spiller ingen rolle, ifølge sexeksperter. Det viktigste er at hun koser seg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fantaserer du om andre i sengen, selv om du er kjempefornøyd med partneren? Slapp av. Det er faktisk helt normalt.

LES OGSÅ: Menn tenker på sex 5000 ganger i året

Hemmeligheten bak et godt sexliv er nemlig ikke bare hva som skjer rent fysisk, men også det som skjer i hodet, skriver Ekstra Bladet.

Positiv effekt

Dersom du fantaserer om noen andre mens dere har sex, betyr nødvendigvis ikke at du er i et dårlig forhold eller at du er utro. Det avkrefter sexolog og parterapaut Rikke Thuesen. Hun mener at sexfantasier fungerer som et frirom, og kan gi et ekstra kick og mer opphisselse i selve akten.

- Fantasier kan brukes som et krydder i parforholdet. Dersom man kan utveksler ideer, snakke og prøve andre ting, og åpent og trygt finne ut av hva man har av lyster, er det med på å sikre utvikling og lidenskap i sexlivet med partneren, sier Thuesen.

LES OGSÅ: Fantasien dere ikke røper

Ikke fortell alt

Men selv om det oppfordres til å dele fantasier, er det likevel noen tanker som kan være lurt å holde for seg selv. I hvert fall hvis du vil unngå å såre din kjære, råder journalist Michael Castleman.

- Man føler det som en avvisning hvis man får vite at partneren ligger og fantaserer om en annen. Er det en figur som George Clooney eller Angelina Jolie vet man at det ligger i fantasiens verden, og dermed kan det kanskje aksepteres, sier Castleman.

Sexfantasier: Hvilken type er du?

Dersom det er naboen, kollegaen eller en venn som stadig dukker opp i sexfantasiene dine, er det kanskje best å la være å si det. Ikke fordi det er unormalt, men fordi det er noe som faktisk kan skje i virkeligheten, og kan dermed skade forholdet ditt.

LES OGSÅ: Dette fantaserer vi mest om

Alltid samme fantasi?

Hvis du fantaserer om den samme personen hver gang du har sex, kan det være et tegn på at noe er galt. Castleman tror likevel at en slik fantasi bare er et uttrykk for en slags forelskelse, og har ikke så mye å gjøre med ekte fantasier.

Han påpeker at det er viktig at du aksepterer fantasiene dine for det de er, fordi avslapning er nøkkelen til seksuell lykke.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer