OOPS: Han (og sikkert ikke du heller!) vil ikke høre alle detaljer om alt som har vært trist og leit. I alle fall ikke på første date. Foto: Getty Images/iStockphoto
OOPS: Han (og sikkert ikke du heller!) vil ikke høre alle detaljer om alt som har vært trist og leit. I alle fall ikke på første date. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Dating

Ikke snakk om tidligere flammer på første date

Her er spillereglene du bør følge hvis du vil at det skal bli en date nummer to.

Er du blant dem som ofte går på date, men som sjelden opplever at det blir noen date nummer to?

Kanskje er det fordi en av de mange uskrevne reglene har gått deg hus forbi. For det er lett å trå feil og førsteinntrykket er viktigere enn vi gjerne vil innrømme.

En studie utført ved Ohio State University viste ifølge Forskning.no at bare i løpet av tre minutter har vi bestemt hva slags forhold vi vil ha til et nytt bekjentskap.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med nettdating

Eks, sex og sykdom

Du har sikkert hørt at du ikke må snakke om eksen på date. Det gjelder alle menn du har hatt en seksuell relasjon til. Ikke nevn noen av dem på første date. Ikke på andre date heller for den saks skyld.

– Ingen er interessert i å høre om ekser. Man vil jo ha en «du og jeg-nærhet», og da kommer eksen din veldig i veien, sier psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs.

Snakk heller ikke om sex, med mindre du vil at det kun skal bli den ene kvelden. Det er mulig det høres gammeldags ut, men det handler om å være litt classy.

Og selv om ærlighet varer lengst, så er ekspertens klare råd å unngå å snakke om alt som ikke er hyggelig. Dropp temaer som egen sykdom, mors sykdom, aborter eller den vanskelige barndommen du hadde. Alt trenger ikke komme fram med en gang, ta alt dette etter hvert.

– Det er faktisk ganske mange som snakker om ekser, en vanskelig barndom, sykdommer og andre traurige ting. Snakk heller om hva som gjør deg glad! Poenget er å lage en god, intim stemning. Unngå alt som kommer i veien for det, råder Peder Kjøs.

LES OGSÅ: Venter du på den rette?

VÆR DEG SELV: Ja, det er faktisk det absolutt beste. Smil, vær glad og vis at du er interessert! Foto: Getty Images/iStockphoto
VÆR DEG SELV: Ja, det er faktisk det absolutt beste. Smil, vær glad og vis at du er interessert! Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Den rette stemningen


Men kan man egentlig styre om det blir en god, imtim stemning? Absolutt! Det er nemlig ikke sånn at enten så har dere kjemi, eller så har dere ikke kjemi. Det finnes en hel del små triks som bidrar til god stemning.

I tillegg til negative temaer, så er det lurt å tenke over hvordan du snakker om deg selv. Det er veldig lite attraktivt med kvinner (eller menn!) som snakker nedsettende om seg selv.

– Den rareste feilen kvinner gjør, er å være negative og avvisende. Hvordan kan dere tro at det skal fungere? Hvis du viser ham at du egentlig ikke er så interessert, er det mer sannsynlig at han finner en som vil ha ham enn at han tar seg bryet å forfølge deg, mener Kjøs.

LES OGSÅ: Klemme, kysse eller kline?

Dele regningen?


Og når det gjelder de klassiske samtalefellene politikk og religion, så er det ikke sånn at du absolutt ikke kan snakke om det. Hemmeligheten er å snakke om det på riktig måte. Ikke legg opp til en heftig diskusjon hvor du skal vise ham hvor smart du er.

– Snakk om det dere er enige om. Tenk at poenget er å finne en felles plattform, ikke å ta rotta på ham, sier psykologen og samlivseksperten.

Og når daten nærmer seg slutten. La han ta regningen hvis han vil. Det betyr ikke at du ikke er opptatt av likestilling. Eller at han ikke er opptatt av det.

– Penger skal helst ikke nevnes overhodet. La han ta regningen som den mest naturlige ting i verden. Hvis du finner fram kalkulatoren og begynner å telle opp hvem som drakk hva, virker du paradoksalt nok gnien og gjerrig, sier Peder Kjøs.

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet ditt?

DEN RETTE: Kanskje dette blir den første daten med mannen i ditt liv? Foto: Getty Images/iStockphoto
DEN RETTE: Kanskje dette blir den første daten med mannen i ditt liv? Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: