Sex

Ikke tenk på hvordan du ser ut når du ligger her

Gutta bryr seg faktisk ikke så mye som vi tror.

SEX: Kvinner bekymrer seg altfor mye for hvordan de ser ut i partnerens øyne når de har sex. Foto: Fotolia
SEX: Kvinner bekymrer seg altfor mye for hvordan de ser ut i partnerens øyne når de har sex. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi kvinner er generelt ganske opptatt av utseendet vårt – og en del av oss tenker også mye på dette mens vi har sex.

KKs sex- og samlivsekspert Peder Kjøs mener kvinner bekymrer seg altfor mye for hvordan de ser ut i partnerens øyne når de har sex.

– Kvinner tenker mye på å bevege seg riktig og lage de rette lydene, men kanskje mest bekymrer de seg for å ikke være fine nok nakne – at puppene, rumpa og magen skal være under akseptabel standard, forteller han til KK.no

LES OGSÅ: Slik kan sex gjøre deg sunnere

DÅRLIG SEXLIV: Dersom du har negative tanker om deg selv når dere har sex, kan dette ødelegge sexlivet deres.  Foto: irmaphoto - Fotolia
DÅRLIG SEXLIV: Dersom du har negative tanker om deg selv når dere har sex, kan dette ødelegge sexlivet deres. Foto: irmaphoto - Fotolia Vis mer

Ingen grunn til bekymring

Å ha tusenvis av tanker og bekymringer i hodet om hva partneren synes om deg er ifølge Kjøs helt unødvendig. Menn bryr seg nemlig mye mindre enn det vi tror.

– Kvinner synes gjennomgående at kvinnekroppen skal være tynnere enn det menn synes, og de tror at menn ønsker tynnere kvinnekropper enn det de faktisk gjør.

– Det menn derimot ofte er opptatt av, er ansiktet – de vil at du skal se opphisset ut. Og så liker menn ofte å se det som skjer, de liker å se kjønnsorganene i aktivitet, og det er nok derfor de oftere enn kvinner ønsker å ha lyset på, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg forbandt sex med noe ekkelt

Menn har også komplekser

Du tenker kanskje at menn umulig kan ha noen bekymringer for hvordan de ser ut når de hverken har cellulitter, strekkmerker, eller sideflesk. Men slik er det faktisk ikke.

De bekymrer seg kanskje ikke like mye for kroppen sin som det vi gjør, da de fleste av dem er mer fornøyde med seg selv og tror oftere at kvinner liker kroppen deres.

Men de har faktisk sine komplekser de også.

– Menn har sitt særegne oppheng. De er redd for at kvinnen skal synes penis er for liten, noe som er veldig forstyrrende for en del, men ikke for de fleste.

– Menn er mer bekymret for om ferdighetene deres er bra nok, og om de kommer for tidlig eller for seint. De er også veldig opphengt i dette med å klare og gi partneren en orgasme, forteller Kjøs.

LES OGSÅ: Sexflausene du ikke skal bry deg om

EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no. Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ødelegger sexlivet

Dersom du låser deg og ikke klarer å være ordentlig med under akten fordi du tenker negative tanker om deg selv, kan dette ifølge Kjøs ødelegge sexlivet til deg og partneren din.

– Sex er bedre jo mindre bekymret du er, både for utseendet og for andre ting. Det gir dårligere livskvalitet å ha alvorlige bekymringer og å bruke tid og krefter på helt unødvendige ting. Bekymring og kåthet går rett og slett ikke så godt sammen.


– Det er lettere å slippe seg løs og nyte sex, og andre ting, hvis du selv synes at du er noenlunde ålreit, sier han.

Så i stedet for å bekymre deg for magefettet eller strekkmerkene, bør de heller gi deg hen - det vil også partneren din sette pris på.

LES OGSÅ: Fem overraskende sannheter om sex

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer