Treningsmål

Ikke tren fordi du må

Da kan du fort gå på en smell. Følg dette rådet i stedet.

TVANG VIRKER IKKE: Idrettsforsker Thomas Bredahl ved Syddansk Universitet (SDU) sier at det er mange ting som gjør seg gjeldende når det kommer til motivasjon, men den må komme innenfra. Foto: 6PA/MAXPPP
TVANG VIRKER IKKE: Idrettsforsker Thomas Bredahl ved Syddansk Universitet (SDU) sier at det er mange ting som gjør seg gjeldende når det kommer til motivasjon, men den må komme innenfra. Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I en dansk undrsøkelse av 43.000 personer er konklusjonen at svært mange er bevisst viktigheten av en sunn livsstil og ønsker å spise sunnere og mosjonere mer, men motivasjonen svikter.

 • Finn treningsgnisten
 • Kom deg opp av sofaen
 • Slik blir du treningsavhengig

 • Tren av lyst, ikke plikt

  Idrettsforsker Thomas Bredahl ved Syddansk Universitet (SDU) sier at det er mange ting som gjør seg gjeldende når det kommer til motivasjon, men den må komme innenfra.

  - Vi er klar over at vi bør leve sunt for å unngå livsstilssykdommer, men det er ikke nok. Det er en indre motivasjon som bør drive oss, en lyst, og ikke en pliktfølelse, kommenterer han studien som er utført av TryghedsGruppen, en storaksjonær i forsikringsselskapet TrygVesta.
 • Her bør du trene
 • Tren på 10 minutter
 • Trening for tiltaksløse

 • Ta deg tid

  Den spesifikke undersøkelsen viste at 62 prosent gjerne vil mosjonere mer, og nesten halvparten (43 prosent) vil gjerne spise sunnere. Men 45 prosent sliter med motivasjonen og 22 prosent finner ikke tid til det.

  - Hvis du virkelig vil trene så finner du også tiden til det, sier idrettsforskeren og snur litt på unnskyldningen «manglende tid».

  Har man ikke tid grunnet leselesing og matlaging om ettermiddagene betyr det simpelhen bare at man setter samvær med barn og familie enda høyere.

  - Men det bør være grit å stikke av en tur i treningstøyet. Familien bør støtte det, mener Bredahl.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer