Hvor smart er det, egentlig?
Australske myndigheter har gransket folks motivasjon for å velge de øltypene de gjør, og her kommer det klart fram at lavkarbo-øl blir sett på som et sunnere alternativ enn andre øltyper.
Les også: Drikker du som en mann?
Det stemmer i stor grad ikke, sier helserepresentant for australske myndigheter, Todd Harper, til nyhetsnettstedet News.com.au.
Ikke stor forskjell
Harper mener vi blir lurt. Det er nemlig ikke stor karboforskjell på vanlig øl og såkalt lavkarbo-øl.Årsaken? Øl er ikke så karbotungt i utgangspunktet.
Lavkarbo-øl inneholder mellom 0,9 og 1,9 gram karbohydrater per desiliter. Vanlig øl inneholder omtrent 3,1 gram karbohydrater per desiliter.
Til sammenligning kan vanlig brus inneholde hele 10 gram karbohydrater per desiliter.
Les også: Dropp brusen
Det er med andre ord ikke karbohydrater som er kaloriverstingen når det gjelder øl. Så hva er det da?
Dette blir du tjukk av
Det er alkoholen i øl som sørger for de fleste kaloriene, ifølge Todd Harper.Og det er jo sjelden forskjell på alkoinnholdet i vanlig og lavkarbo-øl.
Drikker du mer av lavkarbo-ølet enn du ville gjort av det vanlige ølet fordi du har god kalorisamvittighet, går vinninga opp i spinninga - og vel så det.
Ifølge Harper er det ett øl du kan velge om du er opptatt av kalorier - nemlig lettøl. Det med lavt alkoholinnhold, altså.
Når det er sagt skal du vite at øl av mange grunner kan være bra for deg også.