Flørting

Ingen forstår kvinner

Alle klarer å se på en mann at han er på sjekker'n, men ingen skjønner når kvinner flørter.

Foto: Image Source for Images Bazaar
Foto: Image Source for Images Bazaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når det gjelder å oppfatte flørting er menn og kvinner like gode til å se når menn prøver å få napp. Og menn og kvinner er like dårlige til å forstå når kvinner flørter.
 • Så primitive er vi på sjekker'n
 • Kunne ikke avsløre kvinner

  Forskere ved avdeling for psykologi og hjernekunnskap ved universitetet i Indiana i USA ville lære mer om spillet mellom kvinner og menn.
 • Den ultimate flørteguiden
 • De regnet med at kvinner ville være flinkere til å avgjøre hva som hva ekte romantisk interesse og hva som var spill for galleriet, men de var de altså ikke. De klarte ikke å avsløre sine medsøstre.Kvinnene som var vanskelige å lese ble misoppfattet i langt større grad enn menn som var vanskelige å lese. Disse kvinnene flørtet vilt, men egentlig var de ikke interesserte i det hele tatt.
 • Kapre ham med kvinnelist
 • Speed-dating

  Forskerne fikk 28 kvinnelige og 26 mannlige studenter til å observere 24 videoer tatt opp på speed dating-situasjoner i Tyskland. Dette fordi studentene ikke skulle ta hensyn til det som ble sagt, kun observere kroppsspråk. Alle filmene var av ulike personer. Etter å ha sett filmene skulle studentene vurdere hvorvidt mennene og kvinnene var interesserte i hverandre.
 • Dump singellivet
 • De mannlige og kvinnelige studentene var jevnt over like gode til å se når menn var interesserte, og like dårlige til å se når kvinner var det.

  80 prosent tok feil

  I fem av videoene trodde 80 prosent av studentene at kvinnen i dating-settingen var interessert i mannen hun pratet med, men det var hun slett ikke. Hun prøvde bare å være vennlig.Studien er publisert i tidsskriftet Psychological Science. Her kan du lese hele rapporten.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer