Hjemmelaget Potetgull

Ingen grunn til å droppe potetgull

Se hvordan du enkelt kan redusere kalorier, fett og salt.

GRØNNSAKSCHIPS: Chips må ikke alltid kjøpes i butikken, og de må heller ikke lages av poteter. Her er noen tips til hvordan du kan lage sprø chips av ulike grønnsaker. Foto: Brent Hofacker / Alamy/All Over Press
GRØNNSAKSCHIPS: Chips må ikke alltid kjøpes i butikken, og de må heller ikke lages av poteter. Her er noen tips til hvordan du kan lage sprø chips av ulike grønnsaker. Foto: Brent Hofacker / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om frukt og bær er søtt og friskt, og et av de sunneste snacksvalgene du kan ta, så er det ikke alltid det passer like bra.

Noen ganger får vi bare lyst på noe sprøtt og salt å sette tennene i.

Ja, vi elsker potetgull. Enten som snacks til fredagsfilmen og spennende fotballkamper, eller som noe digg å kose seg med på stranda. Dessverre kan det fort bli litt for mye salt, fett og kalorier dersom du knasker deg gjennom en hel pose – flere dager i uka.

Som vi har skrevet før kan man heldigvis lage sunnere potetgull hjemme på sitt eget kjøkken. Og selv om det er sunnere trenger det ikke gå på bekostning av smaken. Poteter er billig i butikken, og du kan velge mellom mange ulike varianter.

Men visste du at du kan lage deilige chips av mye annet enn bare poteter?

LES OGSÅ: Potetgull er nordmenns sommerfavoritt

Bruk fantasien

Ja, det stemmer. Mange grønnsaker kan nemlig være gode utgangspunkter for snacks – sunne som sådan. Og med litt fantasi og krydder kan du få chips som er både salte, søte, sterke eller noe helt utenom det vanlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer