3 ÅRS BRYLLUPSDAG: NRK-programleder Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg i Lofoten for tre år siden. Stenvold hadde på seg morens brudekjole fra 1966.  Foto: Rune Nilsen
3 ÅRS BRYLLUPSDAG: NRK-programleder Ingerid Stenvold og Torkel Halmø giftet seg i Lofoten for tre år siden. Stenvold hadde på seg morens brudekjole fra 1966. Foto: Rune Nilsen
Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold (37): - Ingen av gjestene visste om det

Fremskyndet bryllupet en dag på grunn av været.

KK.NO: I sommer er Dagsrevyen-anker Ingerid Stenvold (37) aktuell som reisende «Sommeråpent»-programleder i Lofoten-traktene. 

Men jobben er ikke det eneste som bringer henne nordover i år.

NRK-profilen og ektemannen Torkel Halmø har tre års bryllupsdag i år, og hun røper at det nok blir en «hyggelig, liten markering» når familien begynner sommerferien nettopp i Lofoten - der bryllupet fant sted i juni 2012.

LES OGSÅ: Dette bør du unngå å ha på deg i bryllup

Byttet bryllupsdag

SOMMERÅPENT-PROGRAMLEDER: Ingerid er en av programlederne til årets "Sommeråpent" på NRK. Foto: Tor Lindseth
SOMMERÅPENT-PROGRAMLEDER: Ingerid er en av programlederne til årets "Sommeråpent" på NRK. Foto: Tor Lindseth Vis mer

En knapp måned før treårsmarkeringen, mimrer Ingerid tilbake til den store dagen.

- Jeg husker at vi byttet bryllupsdag. For vi så opp på himmelen på fredagskvelden, og der var det ikke en sky. Så det lå an til å bli en veldig vakker kveld med midnattssol, og så var det meldt regn dagen etter, da vi egentlig skulle gifte oss, forteller den sympatiske programlederen i dag.

Det vakre kveldsværet fredag 29. juni 2012, sørget dermed for at Ingerid og Torkel virkelig tok bryllupsgjestene sine på senga.

FREMSKYNDET BRYLLUPET EN DAG: På grunn av været valgte brudeparet å fremskynde bryllupet en dag. Foto: Rune Nilsen
FREMSKYNDET BRYLLUPET EN DAG: På grunn av været valgte brudeparet å fremskynde bryllupet en dag. Foto: Rune Nilsen Vis mer

- Alle gjestene hadde kommet, så da bestemte vi oss rett og slett bare for å skifte dag, noen timer før! Så da gjorde vi det. Ingen av gjestene visste det, så de fikk ikke pynta seg, men det fikk de gjøre dagen etter da, som planlagt. Dét husker jeg definitivt best, vi bare bytta dag, etter været, minnes 37-åringen lattermildt.

LES OGSÅ: Årets vakreste kjendisbruder

- Ble tatt på senga

Dagen etter den spontante utendørsvielsen ble nemlig den planlagte seremonien gjennomført, ved Lofotmuseet i Kabelvåg. Etterpå ble det bryllupsfest i Nyvågar, der gjestene fikk vist seg frem i finstasen.

Blant bryllupsgjestene var skistjernen Thomas Alsgaard (43), NRK-journalistene Harald Thingnes (46) og Jan Petter Saltvedt, samt tidligere Nordlys-redaktør og nåværende sekretariatsleder i Arbeiderpartiet, Hans Kristian Amundsen (55).

- Vi ble tatt fullstendig på senga, innrømmet Ingerids forlover, NRK-kollega Siv Helberg (45) til Se og Hør i 2012.

For mange innebærer et bryllup nitidig planlegging til minste detalj, der man gjør sitt beste for at alt skal gå som planlagt. Mens i Ingerid og ektemannens tilfelle, ble altså fleksibilitet et helt sentralt element.

- Vi hadde lagt opp til utendørsbryllup, og det er jo så fantastisk vakkert nordpå når det er fint vær. Men så er det jo veldig usikkert med det været også. Så da vi hadde den der veldig fine dagen, tenkte vi det ville vært synd å ikke utnytte den maksimalt, så da gjorde vi det, forklarer NRK-programlederen med et smil.

Ingerid Stenvold og Torkel Halmø har to barn sammen. Et drøyt år før bryllupet sitt, fikk paret en liten datter. Og i februar 2014, kom datter nummer to til verden.

Sjekk hvilke andre profiler som skal være programledere for årets Sommeråpent her!

LES OGSÅ: Nå skal brudekjolen ha lange armer

Til forsiden