Trening

Inn i varmen

Det er yoga, men gjøres absolutt ikke med lukkede øyne på en matte. Bikram krever utholdenhet og toleranse for høy temperatur.

Publisert
Sist oppdatert
Hva er det?
Bikramyoga er en serie på 26 posisjoner og to pusteøvelser, som utøves i et rom med 37 grader.

Hva er det godt for?
Varmen er hemmeligheten bak bikramyoga. Musklene blir mer tøyelige og gjør at du lettere kommer inn i posisjonene og unngår skader. Varmen får også fart på lymfesystemet og renser kroppen gjennom utskillelse av avfallsstoffer. Bikram skal også være den yogaformen som gir størst muskelmasse. Ved regelmessig trening vil du få lange, elegante muskler og veltrent rumpe og lår. Bikram virker også stressdempende og disiplinerende.

Hvor stammer navnet fra?
Grunnleggeren, Bikram Choudhury er tidligere indisk mester i yoga, og utviklet bikram for å kurere en kneskade. Han flyttet senere til Beverly Hills, der han har undervist og trent opp instruktører siden 1974. I dag finnes det rundt 850 bikramstudioer rundt i verden. Bikrams businessstrategi har gjort ham til en rik mann med forkjærlighet for Rolex-klokker og sportsbiler. Kanskje ikke helt hva en forbinder med en yogaguru, men selv hans kritikere innrømmer at den vitale 60-åringen er et levende bevis på yogaens positive egenskaper.

Hvor gjør man det?
Det finnes foreløpig ikke noe eget bikramstudio i Norge, men Colosseum Spa i Oslo har egne bikramtimer. Studioet har kun små varmeovner, men når rommet er fullt, damper det.

Hva koster det?
150 kroner per time.

Kan alle trene bikramyoga?
Ja, men ikke alle liker varmen. Bikram har selv undervist Madonna, Michael Jackson, tidligere amerikansk president Richard Nixon og en rekke andre kjendiser.

Kan jeg gjøre det selv?
Ja, hvis du investerer i en varmeovn. Men du bør ta timer før du setter i gang på egen
hånd.

 • Les med om bikramyoga på sidene til ABC of Yoga

 • Kilde: Instruktør Torill Enget

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer