Helse & Livsstil

Intimfrisyren røper deg

Hva du velger, sier mye.

INTIMBARBERING: Hvordan du friserer deg nedentil sier mye om din seksualitet. Foto: Image Source
INTIMBARBERING: Hvordan du friserer deg nedentil sier mye om din seksualitet. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvordan du friserer deg nedentil, sier mye om din seksualitet, konkluderer en fersk studie fra Skottland, men kanskje vel så interessant: Hvordan skal vi se ut nå?
 • Dette er den nye sexen
 • Spår et trendskifte

  Ifølge forskerne med Sara Ramsey i spissen så er for eksempel ikke det å fjerne kjønnshåret noe «nytt», men noe som har vært utbredt siden oldtiden og som signaliserer at man er «opptatt av eget og andres kjønnsorganer». Først i det 19. århundre begynte man å se kjønnshår på malerier, men den hårløse trenden har sakte, men sikkert kommet tilbake – men er den kommet for å bli? - Nå er moteverdenen og resten av verden for den saks skyld i ferd med å gå mot det mer naturlige. Man vil gjerne signalisere at man har tid og overskudd, og det kan man gjøre ved å la være å ta med mobiltelefonen på restaurant – eller ved å la være å barbere seg mellom bena. Man viser at man har overskudd til å la være, til å bare lene seg tilbake og se litt stort på det, sier motejournalist Jim Lyngvild til Ekstrabladet.dk. Dette er stikk i strid med den glattbarberte trenden som er androgyn og handler om å vise at man har kontroll. Les også hva sexolog Joan Ørting mener om intimbarbering her.
 • Dette tenner oss
 • Dette er god sex
 • Intimfrisyrer:

  Nå håper de skotske forskerne at det kan bli utviklet definisjoner på de ulike gradene av barbering, men for å få laget en slik oversikt må det omfattende forskning til. Imens får vi klare oss med moteekspert Jim Lyngvilds synspunkter, skriver Ekstrabladet.dk:

  Kvinner:

  Helt barbert: En kvinne som har barbert bort alt kjønnshåret jobber gjerne med klær eller som selger, bartender eller frisør. Hun er opptatt av klær og mote og kler seg gjerne i de dyre merkene. Mellombarbert: Denne kvinnen leser ukeblader og går på kafe med venninnene. Hun er mer forfengelig enn den helt barberte kvinnen, ikke et hår ligger feil, og hun friserer seg nedentil vel så mye for sin egen del som for partnerens. Ubarbert: Ubarberte kvinner vil heller plukke jordbær, lese bestselgende krimbøker eller ordne i leiligheten enn å tenke på utseendet. Hun følger ikke moten og kler seg heller som en formingslærer, altså i fargerike og flagrende gevanter og går gjerne i fotformsko. Denne kvinnen er neppe født senere enn på 1960-tallet.

  Menn:

  Helt barbert: Menn som fjerner alt kjønnshåret er opptatt av kropp og utseende. De trener med vekter flere ganger i uken og tar solarium. Det er også disse mennene som har vært med på å spre den glattbarberte trenden til «vanlige folk», ifølge Jim Lyngvild. Mellombarbert: Denne mannen er business minded og dusjer seg gjerne i dyre merkeparfymer. Han mener at det er viktig at han viser at han tar vare på seg selv (for eksempel i den offentlige dusjen, garderoben ...) og at han har kontroll over livet sitt, ergo: han kan ikke være helt ubarbert og bare la alt vokse fritt for det mener han vitner om latskap. Ubarbert: Den ubarberte mannen er også den moderne mannen. Han ofrer ikke kjønnshåret sitt så mye som en tanke, selv om han ville følt seg veldig naken om noen barberte det vekk, og «er bare akkurat slik Gud har skapt meg og det kan jeg ikke gjøre noe for å forandre på». Han er typisk macho.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer