Iphone

iPhone-triksene du virkelig bør kunne

Lei av å gå tom for batteri eller bildeplass?

IPHONE: Uansett hvor lenge du har eid den, kan vi garantere deg at Apple-telefonen din har flere funksjoner du ikke vet om. Foto: Plainpicture
IPHONE: Uansett hvor lenge du har eid den, kan vi garantere deg at Apple-telefonen din har flere funksjoner du ikke vet om. Foto: Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke til å stikke under stol at de aller fleste bruker mye tid på telefonen.

Den er som regel godt plassert i hånden til enhver tid – enten du bruker den til å drømme deg bort i inspirasjonskontoer på Instagram eller å diskutere lørdagens hendelser med venninnegjengen over SMS.

For mange er det Apples iPhone som gjelder, og slik er det også her i KK.no-redaksjonen.

LES OGSÅ: Går du i denne iPhone-fella?

Vi har blitt godt kjent med telefonen gjennom åtte år (ja, den første iPhonen kom allerede i 2007), og med tiden har vi lært oss et par hendige triks.

Sjekk iPhone-hacksene alle jenter bør kunne under!

PASSORD: De fleste av oss bruker fire tall som sikkerhetskode på iPhone, men mulighetene er egentlig uendelige. Foto: Plainpicture
PASSORD: De fleste av oss bruker fire tall som sikkerhetskode på iPhone, men mulighetene er egentlig uendelige. Foto: Plainpicture Vis mer

Få et sikrere passord

Ifølge nettstedet Awesome Inventions, som spesialiserer seg på teknologi, trenger ikke sikkerhetslåsen på iPhone nødvendigvis å være en firesifret tallkode.

Trykk på «Touch ID og kode» når du er inne i innstillinger – og deretter er det bare å velge fritt hva ditt nye passord skal være.

LES OGSÅ: Våkner du flere ganger om natten? Mobilen har skylda!

Blokkér

Vi har vel alle en person i livet vårt som vi gjerne vil unngå å snakke med? Kanskje er det en irriterende eks-kjæreste som ikke vil ta et hint? Uansett hva situasjonen er, har iPhonen din selvfølgelig løsningen; blokker ham/henne.

Gå inn på kontaktene dine, finn frem nummeret og trykk «Blokker». Vær så god på forhånd!

PS: Blokkeringen kan fjernes når som helst. Det har jo skjedd at en gammel flamme blusser opp igjen...

Blink når du får melding

Dersom du for eksempel sitter i et møte og må ha på lydløsfunksjonen, kan du i stedet kan få iPhone til å blinke når du mottar en SMS.

Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Hørsel > LED-blink for varsler.

LES OGSÅ: 8 smarte grep du bør gjøre med iPhonen din

Spar strøm

Det er et velkjent problem at dagens telefoner lades ut fort – og det gjelder spesielt iPhone.

For å sikre at strømmen holder lengst mulig, er det flere grep du kan ta.

 • Dropp vibrasjonen! Dersom telefonen din vibrerer når du får SMS eller blir ringt, sluker den batteri. Det skriver Cosmopolitan UK.
 • Skru av Wi-Fi. Når Wi-Fi er på, søker iPhone konstant etter et nettverk å koble til, og det tar mye strøm. Skru av funksjonen når du går hjemmefra!
 • Oppdater apper manuelt. De fleste av oss synes det er deilig at appene våre blir oppdatert automatisk – men dersom du vil at batteriet skal vare lengst mulig, bør du vurdere å gjøre det manuelt.

  Instillinger > iTunes og App Store > Automatiske ned lastinger > Skru av oppdateringer.
   

FULLADET: Det er alltid like kjedelig å gå tom for strøm... Skrur du av Wi-Fi når du går ut av huset, kan det gjøre at batteriet varer lenger. Foto: daviles - Fotolia
FULLADET: Det er alltid like kjedelig å gå tom for strøm... Skrur du av Wi-Fi når du går ut av huset, kan det gjøre at batteriet varer lenger. Foto: daviles - Fotolia Vis mer

Ikke la avsender se om du har lest meldingen

Det er ikke alltid like ålreit at personen du tekster med kan sjekke om du har åpnet SMS-en deres eller ei. Vi har vel alle latt være å lese den meldingen fra sjefen en fredagskveld – men så klarer man å komme bort i «åpne»-knappen likevel, og da man jo svare.

For å unngå lignende situasjoner går du til innstillinger, meldinger og skrur av lesebekreftelsene. På denne måten kan avsender se at meldingen er sendt, men ikke når du åpnet den.

LES OGSÅ: Kan være livsfarlig å lade mobilen her

Rist for å slette tekst

Vi jenter har sjelden god tid, så alt som effektiviserer hverdagen tar vi i mot med åpne armer.

Dersom du har skrevet en melding du ikke vil sende likevel, trenger du ikke å holde«slett»-knappen inne i evigheter; bare rist på telefonen, så forsvinner all teksten med ett enkelt tastetrykk.

IRRITERENDE: Denne meldingen har nok de fleste vært borti. Heldigvis finnes det enkle grep man kan ta for å frigjøre lagringsplass!
IRRITERENDE: Denne meldingen har nok de fleste vært borti. Heldigvis finnes det enkle grep man kan ta for å frigjøre lagringsplass! Vis mer

 

Ta flere bilder i sekundet

For å sikre at du fanger det ene, spesielle øyeblikket på kamerarullen, holder du enkelt og greit utløserknappen inne.

Da kan du velge og vrake i bilder senere, og finne det du synes ble aller best!

Lad iPhone på null komma niks

Sett telefonen i «Flymodus» for å få den til å lade nesten dobbelt så raskt som vanlig. Dette er greit å vite når man for eksempel har dårlig tid før en fest; man kan jo ikke risikere å ikke få tatt bilder...?

LES OGSÅ: Husk å vaske telefonen

Frigjør plass på telefonen

Det er nok ikke bare oss som stadig vekk får beskjed om at vi ikke kan ta bilder fordi det ikke er mer lagringsplass på telefonen.

Irriterende, ja – men det er heldigvis flere enkle grep man kan ta.

 • Ikke lagre Instagram-bilder automatisk. Dersom du er en av dem som titt og ofte poster ting på Instagram, vil du kanskje blir overrasket over hvor mye plass alle de dupliserte bildene dine tar. Gå inn på innstillinger på appen, og skru av «Lagre originalbilder».
 • Den kjappeste måten å frigjøre plass på, er å overføre bilder og videoer til PC/Mac. Det kan også være en idé å ta i bruk apper som Dropbox.
 • Slett meldinger. Ja, vi vet det kan være stas å samle på gamle SMS-er – men trenger du dem egentlig? I iOS 9.1 kan man sikre at leste meldinger blir slettet automatisk etter én måned eller et år. Gå inn på innstillinger, meldinger og «Behold meldinger»
 • Noe av det lureste (og enkleste) du kan gjøre for å frigjøre plass på iPhone, er å slette internettloggen din.

  Gå til innstillinger > Safari > Slett logg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer