Iskrem

Is med god samvittighet

Fordi is skal nytes - ikke unngås.

Ingen grunn til å nekte seg is, selv om du er opptatt av å holde vekten. Foto: All Over PressAll Over Press
Ingen grunn til å nekte seg is, selv om du er opptatt av å holde vekten. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er istid. Deilig is, full av sjokolade, fløte, sukker og nøter. Men selv om is ikke akkurat er på diettekspertenes ja-liste, bør du ikke unngå den deilige, kjølige desserten. Følger du disse enkle rådene, kan du med god samvittighet kose deg med is ferien igjennom. For det er absolutt helt mulig å nyte seg slank!

1. Gå ut og hent den

Ikke ha en toliter med is i fryseren til enhver tid. Gjør det til en regel at du må gå til butikken eller kiosken hver gang du har lyst på is. Dermed får du litt gratis trim som forrett.

2. Kjøp den beste isen

Bli kvalitetsbevisst. Ikke kjøp (og spis) mengder av den billigste isen. Kjøp heller en liten boks med en skikkelig, skikkelig god iskrem, sorbet eller gelatio. Her er sommermaten du blir slank av.

3. Pynt med is, ikke frukt

Når du fyller isbollen, snu det hele opp ned. Tenk på isen som tilbehøret til frukten. I bunnem fyller du skålen med frukt og bær, før du legger en iskule på toppen som pynt. Vil du spise nærmest ubegrensede mengder is, er det bare å følge denne oppskriften.

4. Lag din egen is

Med en iskremmaskin har du bedre kontroll på mengden sukker, fløte og kunstige stoffer som finnes i isen. Dermed kan du smake deg fram til en sunnere is med mer nøtter, bær eller frukt. Det aller sunneste alternativet er å lage en yoghurtis:Hell favorittyoghurten din over i et stort vinglass som du fryser. Alternativt kan du fryse yoghurten i plastbegeret. Pynt gjerne yoghurtisen med noen bær eller noe frisk frukt. Ikke la deg lure av yoghurtis du kan kjøpe i butikken. De kan gjerne inneholde inntil syv prosent sukker.Visste du at iskrem også kan også gjøre det lettere å bli gravid?.

5. Tenk porsjoner

Formelen for å ikke legge på seg er egentlig enkel: Tar du inn mer kalorier enn du forbruker, legger du på deg. Har du lyst på is til dessert, kan du droppe dressing på salaten, vafler i lunsjen eller det ekstra pizzastykket når du egentlig begynner å bli mett. Dermed blir det mer plass i is-magen!

DETTE ER PERSONLIGTRENING.no

 • Personligtrening.no er en nett-tjeneste for deg som ønsker bedre helse, flottere kropp og bedre prestasjoner.
 • Personligtrening.no har som mål å inspirere, motivere og gi deg som vil råd og veiledning til å nå dine mål.
 • Personligtrening.no baserer all sin virksomhet på langvarig erfaring og norske og internasjonale studier fra Norges idrettshøgskole, Olympiatoppen, Rikshospitalet og andre anerkjente institusjoner.
 • Personligtrening.no lover ingen raske løsninger, men gir deg de enkle grepene som er nødvendig i hverdagen for at du skal nå dine mål.
 • Personligtrening.no eies delvis av Aller Media. Det er moderselskapet til Aller Internett, som utgir KK.no
 • Idrettsfysiolog Sigmund B Apold-Aasen er daglig leder i Personligtrening.no og journalist og personlig trener Irene Mårdalen er ansvarlig redaktør.

  Ekspertens tips:

  Hvis du ikke er fan av yoghurtis og andre sunnere isvarianter har vi hentet inn et tips fra Irene Mårdalen. Hun er personlig trener og redaktør for nettstedet Personligtrening.no, som i likhet med KK.no er en del av Allergruppen i Norge. Følger du Mårdalens eksempel kan du faktisk spise så mye is du vil!Sjekk bare her:- Tren!, sier Mårdalen - Da kan du mer enn gjerne nyte en is, og innrømmer glatt: – Jeg er hekta!

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer