Kviser

Isbittriks hjelper mot kviser

Hollywood-skjønnhetsguru Ole Henriksens forklarer sitt beste råd mot kviser.

KJØL NED KVISEN: - Det har virkelig en bra effekt, sier skjønnhetsguru Ole Henriksen. Les hvordan lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland
KJØL NED KVISEN: - Det har virkelig en bra effekt, sier skjønnhetsguru Ole Henriksen. Les hvordan lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


GLYKEMISK INDEKS (GI):

GI er et tall som forteller hvor mye blodsukkeret stiger av en matvare. Produkter med høy GI gjør at blodsukkeret stiger veldig mye i løpet av de to første timene etter måltidet.

Leirmaske fra Ole Henriksen som skal minske porene og ha en betennelsesdempende effekt (pris: 27 dollar - cirka 160 kroner). Foto: olehenriksen.com
Leirmaske fra Ole Henriksen som skal minske porene og ha en betennelsesdempende effekt (pris: 27 dollar - cirka 160 kroner). Foto: olehenriksen.com Vis mer

Eksempler på typiske høyglykemiske matvarer er hvitt brød, sukrede frokostblandinger og pasta. Eksempler på matvarer med lav GI er fisk, fullkorn og grønnsaker.Stem her!

Merker du at hva du spiser påvirker huden?
Kjenner du til de vonde kvisene? De av den «innebygde» typen som er umulige å klemme - og hvis du prøver, så ender du bare opp med enda mer hoven og rød hud?

Den danske hudspesialisten og kosmetologen, Ole Henriksen, Hollywood-kjendisenes favoritt - fra Charlize Theron til Jack Nicholson - vet råd.

SE OGSÅ: Kan du få kviser av stress?

- Ikke klem på dem

- Vonde kviser som sitter dypt inni huden kjenner du igjen på at de gjør huden rød og øm, men de er uten synlig puss, sier Henriksen til KK.no på telefon fra Los Angeles.

- Disse må du ikke klemme på. De sitter så dypt at du kan risikere å få arr.

Ole Henriksen har et bedre alternativ. Svært enkelt er det også.

- Ta en isbit og pakk den inn i et lommetørkle for å gjøre kontakten med isbiten mer behagelig. Gni så isbiten forsiktig mot huden i fem minutter. Gjenta gjerne flere ganger om dagen.

- Isbiten roer ned betennelsen i talgkjertelen og øker blodsirkulasjonen til området. Det har virkelig en bra effekt, sier Henriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)- Kostholdet spiller en stor rolle

Har du problemer med uren hud, kan det også være lurt å se nærmere på hvordan du spiser.

- Kostholdet spiller en stor rolle når det kommer til hud. Kanskje spiser du for mye søppelmat eller sukker?

- Alt handler om balanse. Hold blodsukkeret stabilt, og du vil trolig merke stor forskjell. Riktig mat sørger for at kroppen fungerer optimalt – inkludert huden din.

At sunn mat og stabilt blodsukker kan ha en positiv effekt på huden, bekreftes også av en studie fra 2007 (ekstern lenke). Forskerne fant at testpersoner som åt mat med lav glykemisk indeks (GI) hadde langt færre hudproblemer enn de med et høyglykemisk kosthold.

- Ikke bli overivrig

En annen klassisk feil er å overbehandle huden, ifølge Henriksen.

- Mange har en tendens til å bli litt overivrige. De overbehandler, overskrubber og overrenser. Det kan gjøre problemet verre.

- Ikke plukk på kvisene, og ikke skrubb for hardt. Det er ikke er kjøkkenbordet du skal ta for deg. Massér forsiktig i sirkulære bevegelser, gjerne med en myk svamp.

- Jeg anbefaler også leirmaske én gang i uka. La den sitte i 15-20 minutter. Den trekker porene sammen og kan gjøre en stor forskjell.

- Men dersom du er mye plaget med kviser, og ingenting ser ut til å hjelpe, da bør du oppsøke en profesjonell, understreker Henriksen til slutt.

Les mer om Ole Henriksen på hans offisielle hjemmeside: www.olehenriksen.com.

Ja, veldig!
 
295 (38%)
Av og til
 
269 (34%)
Nei
 
132 (17%)
Usikker
 
88 (11%)
HOLLYWOOD-YNDLING: Hudekspert Ole Henriksens produkter er blitt en hit i Hollywood, med kjendiser som Charlize Theron, Jessica Alba, Eva Mendes - ja, til og med Jack Nicholson - som faste kunder. Foto: OleHenriksen.com
HOLLYWOOD-YNDLING: Hudekspert Ole Henriksens produkter er blitt en hit i Hollywood, med kjendiser som Charlize Theron, Jessica Alba, Eva Mendes - ja, til og med Jack Nicholson - som faste kunder. Foto: OleHenriksen.com Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer