Iskrem

Iskrem-trikset du bør kunne

Gjør at du slipper å bruke tid på å tine den hver gang du skal servere.

NAM NAM: Iskremen er best når den er fløyelsmyk og smelter på tunga. Foto: Fotolia
NAM NAM: Iskremen er best når den er fløyelsmyk og smelter på tunga. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke et av livets største problemer, men kan være irriterende nok. Du skal servere is til dessert (eller bare snikkose deg litt alene foran tv'en), men iskremen er steinhard når du tar den ut av fryseren.

Dermed må du la den stå 5-10 minutter på kjøkkenbenken før den er myk nok til å forsyne seg av. Og blir den ikke spist opp, er sjansen stor for at den vil krystallisere seg når du setter den inn i fryseren igjen.

Vi har tidligere skrevet om bakepapir-trikset som gjør at iskremen holder seg lengre i fryseren og ikke krystalliserer seg.

Nå har vi kommet over et triks som gjør at isen holder seg myk selv i en iskald fryser, og dermed er serveringsklar med én gang.

LES OGSÅ: Is som hjelper deg holde vekta

Prøv fryseposetrikset

Det handler enkelt og greit om å pakke iskremboksen inn i en frysepose, klemme ut mest mulig luft av posen, og lukke den godt. Dette minimerer krystalliseringen av iskremen, som skjer når fuktigheten i luften trekker inn i iskremen.

DOBBEL INNPAKNING: En frysepose som holder luften unna iskremen forhindrer at den blir steinhard i fryseren. Foto: Stine Okkelmo
DOBBEL INNPAKNING: En frysepose som holder luften unna iskremen forhindrer at den blir steinhard i fryseren. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

LES OGSÅ: Lag din egen, sunne ispinne

Dette trikset fungerer best om du gjør det straks du har handlet inn iskremen, altså før du har spist av den. For når du har spist av iskremen vil det være en luftlomme mellom iskremen og lokket av isboksen, og denne redder ikke plastposen iskremen fra.

Da er det lurt å bruke bakepapirtrikset som er nevnt over, altså å legge bakepapir oppå iskremen (klem det ned så det har direkte kontakt med iskremen), så sette på lokket, og så pakke isboksen inn i en frysepose.

Men, den beste  - og morsomste - løsningen på problemet er selvsagt å spise opp hele iskremen straks du kommer hjem fra butikken! Da er iskremen garantert myk og fri for iskrystaller (med mindre den har blitt oppbevart på feil temperatur under transport og lagring, vel å merke).

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer