Engler

- Ja, jeg tror på engler

Sigvart Dagsland forteller om sitt forhold til det alternative i stort intervju med ukens papirutgave av KK.

MONICA MØTER: Monica Øien er fast intervjuer for ukemagasinet KK, altså papirutgaven av KK.no. I bladet som er i salg i dag har hun snakket med artist Sigvart Dagsland om blant annet engler. Foto: KK
MONICA MØTER: Monica Øien er fast intervjuer for ukemagasinet KK, altså papirutgaven av KK.no. I bladet som er i salg i dag har hun snakket med artist Sigvart Dagsland om blant annet engler. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Journalist Monica Øien, også kjent fra diverse programmer på TV 2, gjør faste intervjuer for papirutgaven av KK. I ukens utgave, som er i salg i dag, snakker hun med artist og musiker Sigvart Dagsland om blant annet tro og åndelighet.

Se video av møtet litt lenger ned i saken.

– Det virker som om folk i større grad trenger en åndelig tilhørighet nå, med fokus på engler og New Age?
–Jeg har luftet en del tanker om min egen tro offentlig. En del kristne har vært opptatt av å henge bjellen på katten, altså meg, og lurt på om det jeg driver med er New Age. Jeg kan ikke tenke meg at en ikke kan treffe Gud overalt i verden, ikke bare på Vestlandet. Jeg har benektet at det finnes et helvete. Jeg har sagt at alle, uansett rase og religion, i utgangspunktet er frelst. I samtaler med en god venn av meg, teologiprofessor Jacob Jervell, har jeg skjønt at mye av dette tankegodset egentlig finnes i Bibelen, at den er mye mer åpen enn de konservative vil ha oss til å tro. Det er ingen hjemmesnekret teologi, som jeg blir anklaget for. Det kalles apokartarsis, og er en absolutt mulig tolkning av Bibelen. Så dette er ikke noe «New Age» – snarere «Old Age».

Åpenhjertig Dagsland

–Tror du selv på engler?
– Ja, hvorfor ikke? Jeg aldri sett noen, men tanken på at det finnes noen som beskytter oss høres veldig ok ut.

LES OGSÅ: Her trollbinder prinsessen 1200 mennesker på KK-dagen

- Hvordan tror du de ser ut?
- Jeg vet ikke. Jeg liker å tro at de er sendebud. Jeg har hørt et par historier fra nærmiljøet der noen har sett engler i levende live, og det har tydeligvis vært gode opplevelser.

- Hvordan har samarbeidet og vennskapet ditt med Prinsesse Märtha påvirket din tro?
- Jeg får mange spørsmål om det for tiden. Jeg har mange venner, og pleier ikke å kommentere hva de mener eller står for.

LES OGSÅ: Engel funnet i journalists aura

- Hva tenker du om Prinsessens åndelige engasjement?
- Hver ny tid trenger nye tanker om Gud. Vi trenger å utfordres på åndeligheten vår. Jeg synes medienes tabloidisering av de nye tankestrømningene er høyst kritikkverdig. Vi har en journaliststand som lager fullt freakshow av den nye åndeligheten innenfor og utenfor kirken. De blir som sladrekjerringer som prøver å finne den rareste mulige vinkelen, som får det beste oppslaget. Men de bruker ikke det samme grepet like mye om dem som er trygt innenfor kirken, selv om det finnes masse å henge seg opp i der også. Send en reporter som aldri har vært der før inn til en nattverd, hva er det vi holder på med der? Kannibalisme? Vi spiser Jesu kropp og blod, og tilber et gammelt torturinstrument? Vi tror på engler?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer