TABU: At menn ikke alltid har lyst på sex, snakkes sjelden om forteller spesialist i klinisk voksenpsykologi, Peder Kjøs. Foto: Getty Images/Wavebreak Media
TABU: At menn ikke alltid har lyst på sex, snakkes sjelden om forteller spesialist i klinisk voksenpsykologi, Peder Kjøs. Foto: Getty Images/Wavebreak Media Vis mer

Orgasme

Ja, menn «faker» orgasme de også

Publisert
At menn kan late som de får orgasme, er et tema som sjelden snakkes om. Og det harmonerer dårlig med myten om at mannen alltid har lyst.

Men i USA har urolog og professor Abraham Morgentaler ved Harvard Medical School nylig publisert boken «Why Men Fake It». Han mener det er flere menn enn vi kanskje tror som «faker» orgasme.

En studie utført ved University of Kansas i USA støtter påstandene hans. Den viste at så mange som en av fire menn har latet som de har fått utløsning.

LES OGSÅ: Du kan øve deg til orgasme

Derfor «faker» menn orgasme

Mens vi vitser om kvinners unnskyldinger for å slippe sex, er det nærmest tabu for en mann å si at han ikke har lyst på sex.

– Menn kan derfor føle seg tvunget til å ha sex og de fleste menn som «faker» orgasme forteller at de gjør det for ikke å såre partneren sin, forteller Abraham Morgentaler ifølge Dailymail.co.uk.

En del menn sliter også med å få orgasme etter at de har drukket alkohol. I tillegg har menn i likhet med kvinner, av og til orgasmeforstyrrelser som gjør det vanskelig å komme.

– Det er en merkelig myte at bare kvinner har slike forstyrrelser. Dessverre opprettholdes myten av de litt barnslige påstandene om at menns seksualitet er så enkel og rett fram, mens kvinners seksualitet er kompleks og finstemt, mener Peder Kjøs, KKs sex- og samlivsekspert og spesialist i klinisk voksenpsykologi.

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet ditt?

Men hvordan?

Et delikat spørsmål, men det mange lurer på er naturlig nok hvordan det er mulig for en mann å skjule at han ikke har fått utløsning.

– Det er egentlig ikke så vanskelig, forteller Kjøs.

Han mener det er enklest for en mann å skjule det dersom han bruker kondom, men at det heller ikke er så komplisert uten.

- Når man «hopper av», noe som er vanligere enn man gjerne tror, later man som om man tar imot sæden i hånden, eller man er ganske rask med en klut eller tørkepapir, forklarer Kjøs.

Ifølge urolog og professor Abraham Morgentaler er det også vanlig at mange kvinner ikke oppdager det, fordi de selv produserer en del væske i skjeden.

LES OGSÅ: Vil du ha mer sex ham?

TENKER PÅ DEG: Ekspertene forteller at menn «faker» orgasme, mest fordi de ikke vil såre dine følelser.  Foto: Getty Images
TENKER PÅ DEG: Ekspertene forteller at menn «faker» orgasme, mest fordi de ikke vil såre dine følelser. Foto: Getty Images Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer