Bunadsfrisyrer

Ja, vi elsker bunad!

Men hvordan i alle dager skal du ha hår og sminke? Her er alle tipsene du trenger.

STYLE DEN RIKTIG: Velg hår og sminke som lar bunaden stå i sentrum på 17. mai.  Foto: Privat/kollasje: Per Ervland
STYLE DEN RIKTIG: Velg hår og sminke som lar bunaden stå i sentrum på 17. mai. Foto: Privat/kollasje: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bunader og festdrakter hører 17. mai til for mange av oss. Draktene har tradisjonelt sett ikke vært forbundet med de store eksperimentene på hår- og sminkefronten, og de fleste holder seg gjerne til mer nøytrale farger og frisyrer når skjorta er strøket og søljene pusset.

Og ja, før vi begynner med hår og sminke – en aldri så liten påminnelse: Ja, vi elsker menn i bunad! Hvis det var noen tvil.

Fin i en fei

Enten du ikke vil skade håret med varmeverktøy eller bare ikke har tid eller lyst, finnes det absolutt muligheter for lekre frisyrer også uten bruk av varme.

Skal du bruke bunad, er det penest å få håret mest mulig bort fra bunaden, slik at den kan få skinne i fred uten forstyrrelser.

Om du lar være å vaske håret på en dag eller to, avhengig av hvor fort det blir fett, er det lettere å sette det opp og det vil sitte bedre.

Husk også spennetrikset! Sett spennene i kryss over hverandre, så sitter de bedre.

Du kan sprite opp en hestehale, lage effektfulle fletter eller lage en enkel knute i nakken.

Eller gå for en helt oppsatt variant, slik Kate Middleton nylig overasket alle med.

Ønsker du volum kan du forsøke å tuppere området og gre forsiktig over. Husk å begynne helt innerst ved hodebunnen, og jobb deg gradvis ut i lengdene. Da unngår du flokete hår. Tuppér bare i én retning, mot hodebunnen, så skader du håret minst mulig.

Få inspirasjon og tips her


Har du litt bedre tid?

Har du lyst på noe litt mer avansert, kan du lage bølger i håret med diverse verktøy.

Når du skal bruke krølltang, rettetang eller varmruller, er det viktig at håret er tørt i utgangspunktet. Da slipper du mye unødvendig arbeid, og du får best effekt.

Du bør dessuten bruke varmebeskyttelse, så unngår du å skade håret ditt med varmeverktøyet.

LES OGSÅ: Slik får du bunadsveisen, trinn for trinn

Bestem deg for hvilken retning du ønsker at håret skal ligge i, før du begynner. Jobb i den valgte retningen hele tiden, så slipper du å prøve å få håret til å ligge en annen vei etterpå. Start nederst ved nakken og jobb deg oppover.

LES OGSÅ: Slik får du Dita-håret

Sminketriksene du trenger

17. mai er dagen da bunaden skal vises fram. Siden dette er et plagg som synes godt, er det lekkert å ha en naturlig og nedtonet makeup.

Litt maskara, en nøytral øyeskygge og en søt gloss eller klassisk leppestift er alt du trenger.

Føler du deg litt mer vågal, kan du prøve å ha øyeskygge eller leppestift som matcher en av fargene i bunadsbroderiene.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer