<strong>BLIKKFANG:</strong> Uansett hva sminketrendene er, kan du være trygg på suksess med røde lepper. Nå er de hottere enn på lenge, takket være blant annet tv-serier som Mad Men.  Foto: All Over Press
BLIKKFANG: Uansett hva sminketrendene er, kan du være trygg på suksess med røde lepper. Nå er de hottere enn på lenge, takket være blant annet tv-serier som Mad Men. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Ja, vi elsker røde lepper

Med disse sexy leppene trenger du ikke engang si noe for å trollbinde hele rommet.

Publisert
Sist oppdatert
Det er en av sesongens aller mest sexy trend på sminkefronten, men for å gi den røde leppen best mulig sjans til å skinne i høstmørket, lønner det seg å investere litt tid for å få det beste resultatet.

Få kyssbare lepper

– For perfekte, røde lepper bør du først pleie leppene dine så du har en bra overflate å jobbe på. Tørre, flakete lepper er ikke pent, sier Hanna Karlsson i Make Up Store.

Hun anbefaler å bruke en leppeskrubb for å fjerne døde hudceller og tørre flak før du smører leppene med en god leppepomade.

Det finnes en rekke gode leppeskrubber på markedet, men du kan også lage en enkel en selv av ting du har på kjøkkenet: Bland sukker og litt olivenolje godt og bruk massen til å skrubbe leppene godt. Sukkeret virker eksfolierende mens olje hydrerer. Skyll av og påfør en god leppepomade.

Gjenta påføringen av leppepomade jevnlig, og la den gjerne virke natta gjennom. Da får du kyssbare lepper og er klar for litt farge.

Gjør det enkelt

Klassisk, perfekt påført leppestift er både lekkert og tidløst, men det finnes en mer moderne vri også.

Hvis du er litt skeptisk til om røde lepper er noe for deg, kan du starte med å ta litt leppestift på fingeren og presse den lett på leppene.

Det gjør ikke noe om den er litt ujevnt påført, som om du nettopp har spist en stor bolle med søte kirsebær eller drukket et glass chianti.

Se på det som en innkjøringsfase eller rett og slett en mer moderne og mer anvendelig vri på en udødelig klassiker.

Gjør det klassisk

For den mer intense, klassiske looken, handler mye om grunnlaget.

– Bruk en lipliner for å unngå at leppene «blør» og for økt holdbarhet, sier Hanna Karlsson.

Når du går for røde lepper, eller lepper med en annen sterk farge, kan det lønne seg å fylle inn hele leppen med liplineren.

LES OGSÅ: Nå er det på tide å tørre litt mer

Tegn først en tynn strek langs hele ytterkanten av både øvre og nedre leppe. Pass på å line helt ut i krokene. Fyll deretter hele leppen med samme lipliner.

Dette gjør at fargen sitter lenger, men sørger også for at den slites av jevnere og dermed holder seg penere selv når leppestiften er slitt av.

Finn riktig farge

De aller, aller fleste kler rød leppestift, det gjelder bare å finne riktig tone. Det kan lønne seg å gå til et parfymeri eller makeupbutikk og få hjelp til å finne nyansen som gjør alle de riktige tingene for ditt ansikt.

Husk at røde leppestifter med blå undertone får tennene til å se hvitere ut, mens de med gule eller oransje undertoner, kan ha motsatt effekt.

Prøv deg fram og se hva som kler din hudtone best.

Se noen av høstens lekreste produkter for røde lepper her:


Få den til å vare

Når selve leppestiften skal på, kan det lønne seg å bruke en pensel, siden det er lettere å få presise linjer langs kantene da.

Blott leppestiften på et tørkepapir og påfør et lag til. Ved å påføre flere ganger, vil fargen også sitte bedre.

– Mine favoritter er Burlesque lipliner og Pout leppestift, sier Hanna Karlsson

Hun forteller at Make Up Stores leppestifter er laget av avocadoolje, som beskytter i tillegg til å føles kremete og gode på leppene.

LES OGSÅ: Stor test av leppestifter

– Vi har også Lip Sealer, som fikserer fargen og gir lang holdbarhet, hele kvelden lang, sier makeupartisten.

Dette kan være en god løsning hvis du vet du skal spise eller drikke mye og helst vil slippe å friske opp leppefargen hele kvelden. Noe for julebordet, kanskje?

– Avslutt så med en lipgloss for en mer sexy og glossy leppe.

Men vær obs på at lipgloss vil få leppestiften til å gli av raskere.

Et ekstra lite triks

Hvis du opplever at leppestiften «blør», det vil si at fargen siver ut i huden utenfor leppene, til tross for at du har brukt lipliner, kan du ta et ekstra grep.

Bruk en hudfarget eyeliner og tegn en strek på utsiden av den røde liplineren. Ta en liten sminkekost og dus eyelineren slik at den går i ett med huden rundt leppene.

Dette danner en ekstra barriere, som hindrer at leppestiften «blør» ut i de fine linjene rundt leppene. Jo større og dypere linjer du har, jo nyttigere kan dette lille trikset være.

Du kan også bruke en concealer for å få samme effekt.

En tommelfingerregel er å holde resten av sminken nøytral og naturlig for å la de lekre leppene komme til sin rett.

Du kan også kombinere det røde blikkfanget med perfekt påført eyeliner for en look som minner om damene i Mad Men.

LES OGSÅ: Slik finner du den perfekte eyelineren

Så gjelder det bare å passe på at man ikke får den lekre rødfargen på tenna, eller på skjortekragen til kjæresten...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer