Helse & Livsstil

Ja, vi faker

4 av 10 norske kvinner simulerer orgasme.

Ja, vi faker
Publisert
Sist oppdatert
Å late som man får orgasme forekommer slett ikke sjelden, skal man tro markedsanalysebyrået Visendi. I en landsomfattende spørreundersøkelse gjort for RFSU svarer over 40 prosent av de spurte kvinnene at de har latt som om de har fått orgasme. Mennene later imidlertid til å la seg overbevise: for selv om 40 prosent av kvinnene har faket orgasme, hevder halvparten av mennene at dette aldri har forekommet når de har vært i aktivitet. Den naturlige forklaringen ligger antakelig i det faktum at av kvinnene som faket, svarte 73,5 prosent at partneren ikke merket noe til simuleringen.- Det kan være mange årsaker til at kvinnen simulerer orgasme. Mange menn har en forestilling om at «de må gi kvinnen en orgasme», derfor må noen kvinner simulere orgasme for å avvikle det hele «i anstendige former», sier lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen.KK.nos ekspert, Stéphane Vildalen, mener kvinner gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å fake orgasme.- Slutt å fake orgasme! Da holder du fokus på feil sted. Du retter oppmerksomheten på hvordan du skal oppføre deg for at mannen skal være fornøyd og ikke på hva som er godt for deg i situasjonen. Vær åpen med partneren hvis du har vansker med å få orgasme. Det kan ta bort presset om å få orgasme - som jo ofte er til hinder for at du får det, oppfordrer Vildalen.LES MER:
 • Sex-eksperten svarer
 • Alt om sex og kjærlighet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer