Helse & Livsstil

Jeanettes beste grilltips

God grillmat trenger ikke nødvendigvis dryppe av fett. Her får du Jeanette Rodes beste tips til velsmakende grillretter som ikke ødelegger dietten.

Jeanettes beste grilltips
Publisert
Sist oppdatert
Vil du ha fisk på grillen, må du passe på så den ikke blir tørr og kjedelig i smaken.

- Jeg pleier å legge fisken i eller på folie. I folie både steker den og damper den på én gang og beholder saftighet og smak! Det er faktisk kjempegodt! Det finnes egne fiskerister til fisk. Å grille fet fisk i dem er godt, men på svak varme og ikke for lenge. Du kan også grillristen med litt olje, og fisken kan også med hell marineres litt, råder Jeanette i nettmøte med kk.nos lesere.

Fisk kan også med hell brukes i grillspyd. Jeanette anbefaler grillspyd med svinekjøtt, rent storfekjøtt, fet fisk eller lammekjøtt. Spe på med med cherrytomater, squash, løkbåter, paprika, pære, innimellom penslet med en god marinade eller bare med olje og for eksempel provencekrydder.

- Det er bare kjempegodt, sier Jeanette.

Er du lysten på en skinkevariant?
- Legg utover serranoskinke/parmaskinke/store spekeskinkeskiver, tett ved siden av hverandre (4-5 stk). Hakk basilikum og soltørkede tomater og legg det i en stripe på tvers av skinkeskivene. Legg en svineindrefilet på og rullskinken godt rundt svinefileten og krydderet. Pensle grillristen med olje, peppre kjøttet, og grill kjøttet (med «skinkeskjøten» ned først) til det er så vidt gjennomstekt. Server straks det er ferdig med en god potetsalat med rødløk, stilkkapers, basilikum, salt og pepper og en olje- og eddikbasert dressing over. Den kan godt få stå litt før den brukes. Ha en stor grønn salat ved siden av og litt kesam med sitron, salt og pepper, og evt finhakkede urter og hvitløk i. Namnam!

Sverger du til mer tradisjonelle pølser på grillen, trenger det ikke bli fryktelig fett av den grunn. Vær likevel OBS på at du ikke nødvendigvis får et mindret fett alternativ fordi du velger pølser av kylling eller kalkun.

- Det finnes fetere og magrere typer av pølser, både innefor de vanlige av kjøtt og de av kylling og kalkun. Ta en titt på fettprosenten på varedeklarasjonen på pakken og sammenlign litt. Det er ikke slik at bare fordi det er kylling og kalkun, så er det lite fett, sier Jeanette.


LES OGSÅ:
 • Gode tips for grillhygienen
 • Jeanette Roedes ekspertspalte


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer