Skjønnhet

- Jeg bruker ikke sminke til daglig

Men den norske designeren har klare favoritter når hun skal på fest.

BRUKER SJELDENT SMINKE: Den norske designeren er best kjent for sine fantasifulle design, men Fam Irvoll har helt klart sine favoritter når det gjelder sminke og skjønnhetsprodukter.  Foto: Per Ervland
BRUKER SJELDENT SMINKE: Den norske designeren er best kjent for sine fantasifulle design, men Fam Irvoll har helt klart sine favoritter når det gjelder sminke og skjønnhetsprodukter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den norske designeren Fam Irvoll er mest kjent for sin fargerike og spenstige design, og er spesielt Oslo Fashion Weeks store trekkplaster.

Norske kjendiser er for lengst solgt av hennes fantasifulle kreasjoner, og som om ikke det var nok, har klærne hennes falt i smak hos stjerner som Beyoncé, Rihanna, Katy Perry og Lady Gaga.

Men selv om 31-åringen fra Oslo er best kjent for sine klesdesign, er hun også opptatt av skjønnhetspleie og sminke. I hvertfall på fest.

LES OGSÅ: Kate har gjort dette trendy igjen

LIKER GODT FARGER: Fam kan fortelle at hun liker godt farger når hun først bruker sminke. Her på visningen til Moods Of Norway under Oslo Fashion Week tidligere i år.  Foto: Per Ervland
LIKER GODT FARGER: Fam kan fortelle at hun liker godt farger når hun først bruker sminke. Her på visningen til Moods Of Norway under Oslo Fashion Week tidligere i år. Foto: Per Ervland Vis mer

Bruker bare sminke på fest

- Jeg bruker egentlig aldri sminke til daglig, kun hvis det blir en svingom på byen, forteller Fam Irvoll til KK.no.

Hun har klare meninger om hva hun liker og ikke liker, og har tidligere uttalt at hun synes nordmenn skal kaste ut både crocks, uggs, onepice og Ed Hardy-plaggene sine fra klesskapet sitt.

Også når det gjelder skjønnhetsprodukter vet hun hva hun liker, og hun har noen helt klare favoritter.

- Når jeg skal ut, pleier jeg å ha på meg øyenskygge i forskjellige farger fra Face Stockholm, mascara fra Revlon, eyeliner fra Bodyshop og diverse leppestifter fra Face eller Gosh, forteller hun.

Men som ekspertene stadig vekk minner oss på, er det viktig å starte med en god ansiktskrem for å få den perfekte looken, og Fam sverger til nattkremen fra Aveda Botanical Kineticks.

- Den er helt sinnsykt bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Neglelakken som varer hele sommeren

Kremen som forebygger strekkmerker

Designeren har også et godt råd til deg som frykter strekkmerker, spesielt under graviditeten. I tillegg til ekspertenes råd om masse vann og trening for å holde huden elastisk, mener nemlig Fam at en fet fuktighetskrem kan gjøre underverker.

- Et av mine favorittprodukter fra Bodyshop er buttercreme med bringebær. Jeg er helt sikker på at den reddet meg fra strekkmerker under graviditeten min, og i tillegg lukter den himmelsk, sier hun.

Når det gjelder sminketips for denne sesongen, vil hun anbefale deg å gå for en stil som minner om 50-tallet.

- Den stilen skal hvertfall jeg kjøre. Med tykk, sort eyeliner og blå, rosa, lilla eller oransje leppestift. Alt etter hvilken dag det er, forteller Fam.

Men i kjent stil vil hun fortsatt ha med det lille ekstra.

- Du kan kanskje avslutte med en sort føflekk på kinnet. Det er alltid stas!

LES OGSÅ: Produktene som gir deg sommerfølelse

For dyrenes rettigheter

Både når det gjelder skjønnhetsprodukter og mote, er Fam svært opptatt av dyrenes rettigheter. Hun deltok derfor på et globalt løfte sammen med Body Shop og dyrevernsorganisasjonen Cruelty Free International (ekstern lenke) om å stoppe dyretesting av kosmetikk tirsdag 12. juni.

- Saken er veldig viktig siden den går hånd i hånd med pelssaken som jeg har jobbet med i mange år allerede. Jeg er veldig motstander av å skade dyr for noe som ikke er nødvendig i dagens samfunn, forteller hun.

Fam mener det finnes mange veier rundt, som vi heller skal benytte oss av.

- Jeg blir kvalm av den holdningen mange mennesker har til dyr. Det er en slags bruk-plag-torturer og kast-tankegang, sier hun.

Selv om ikke dette er første prioritering når hun designer sine egne kolleksjoner, legger hun likevel vekt på at kolleksjonene ikke skal inneholde pels - og at produkter som brukes ikke skal være teste på dyr. Men designeren lar seg gjerne inspirere av dyrene.

LES OGSÅ: Bruk dette under øynene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer