Marion Ravn

- Jeg er ekstremt morgengretten, og blir skikkelig sur når jeg er sulten

Marion Ravn (30) om sine verste egenskaper!

MARION RAVN: Artisten svarer åpent og ærlig i den nyeste utgaven av KK.
 Foto: All Over Press/Solveg Selj
MARION RAVN: Artisten svarer åpent og ærlig i den nyeste utgaven av KK. Foto: All Over Press/Solveg Selj Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO Hun var ni år da hun slo gjennom, og 14 da hun reiste til USA for å leve av musikk.

Marion Ravn (30) har på mange måter vokst opp foran øynene våre. Og sånt gjør oss jo litt nysgjerrige: hvem er hun egentlig?

I et stort intervju i KK tas derfor artisten gjennom «Prousts questionnaire» – en rekke spørsmål som til sammen skal gi et øyeblikksbilde av vårt innerste.

Her får du et utvalg av Marion Ravns innerste tanker.

LES OGSÅ: Marions tante døde av brystkreft

Lat og fri

Hva er perfekt lykke for deg?

KK 04: I salg fredag 23. januar. Foto: All Over Press
KK 04: I salg fredag 23. januar. Foto: All Over Press Vis mer

– To ting: Jeg kan være veldig lykkelig en lat søndagsmorgen hjemme med Andreas. Bare ha fri og være hjemme, det er en luksus når man reiser så mye som vi gjør. Jeg blir også lykkelig når jeg står på scenen og ser ut over publikum, som synger med og virkelig koser seg. Du kan ikke ta det for gitt som artist. Det må være fantastisk å ha en låt som alle kan. Får jeg det, lover jeg aldri å bli lei av å synge den.

Hva er din største frykt?

– At ingen vil ha meg lenger. Hvis folk sluttet å komme på konsertene mine, og jeg ikke lenger kunne leve av musikken. Hvem er jeg uten den? Jeg har ingen plan B, det har aldri vært noe annet enn musikk for meg. Jobben min er en enormt stor del av hvem jeg er, og jeg håper å kunne fortsette sånn. Jeg vil gjerne bli en Wenche Myhre som holder det gående hele livet!

LES OGSÅ: Marions vakre brudekjole

Morgengretten

Hva er din verste egenskap?

– Jeg er ekstremt morgengretten. Du kan egentlig ikke forvente noe av meg før klokken ti. Hvis ikke jeg stiller vekkerklokken, sover jeg til klokken ett uansett når jeg har lagt meg. Folk som er sånn kjempeblide om morgenen, urgh – de er det verste. Og så blir jeg skikkelig sur når jeg er sulten, jeg kan rett og slett bli litt slem. I USA kaller de det hangry. Det er veldig dekkende.

Hvem beundrer du?

– Jeg ser veldig opp til mamma og bestemor, de er de sterke kvinnene i mitt liv. De er fantastiske damer, som gjør alt for at de rundt dem skal ha det bra, samtidig som de står for sine meninger og ikke er redd for å si dem høyt. De er snille, morsomme og litt frekke – alt jeg ønsker å være. Andreas kaller mamma for orakelet, jeg spør henne om alt. Jeg snakker med både henne og pappa hver dag.

Hvordan vil du beskrive sinnstilstanden din?

– Jeg er rolig, har det veldig bra. Jeg er mellom to album, og er i en fase der jeg forbereder meg og samler energi. Og så er jeg veldig spent. Du vet aldri hvordan nye låter blir mottatt, men må bare kaste dem utfor stupet og håpe at de lander trygt.

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke regnet med å bli 30 år

Flere nabokjerringer

Hva er verdens mest overvurderte dyd?

– Vi nordmenn er så opptatt av å passe våre egne saker. Jeg tenker at vi kan bli litt flinkere til å bry oss om andre, og ikke bare våre nærmeste. Vi trenger flere nabokjerringer som blander seg. Jeg sendte mail til hele sameiet da vi bare var fire som stilte opp på dugnad, et eldre par og Andreas og meg. Man må jo bidra! Neste gang kom det mange, så det hjalp jo.

Når lyver du?

– Når jeg vil beskytte andres følelser. Jeg mener at vi trenger hvite løgner. Men på de store tingene er jeg ærlig. Jeg setter pris på ærlighet.

ÆRLIG: Marion synes hvite løgner er ok, men de viktige tingene i livet, de er hun ærlig om. 
 Foto: All Over Press/Solveig Selj
ÆRLIG: Marion synes hvite løgner er ok, men de viktige tingene i livet, de er hun ærlig om. Foto: All Over Press/Solveig Selj Vis mer

Hva liker du best ved utseendet ditt?

– Håret mitt. Jeg er veldig glad i det, og føler at det er en del av meg. Mamma og søstrene mine har det samme lange, brune håret, det er blitt et familievaremerke. Det er også blitt en del av imaget mitt.

Hva er den beste kvaliteten en mann kan ha?

– At han er snill er det viktigste av alt. Det er det vi jenter burde se etter, vet du! Jeg har hatt veldig flaks med at mannen min også er veldig kjekk, men han er først og fremst den snilleste jeg vet om – nesten for snill. Personligheten er viktig.

Og den beste kvaliteten en kvinne kan ha?

– Jeg liker sterke, ærlige damer som er seg selv. Det er ingen som går rundt grøten verken i familien eller blant venninnene mine, de er utstyrt med ærlighet nok til å få meg ned på jorda når jeg klager over filleting.

LES OGSÅ: - Jeg var alene med Anbjørg på sykehuset da hun døde

Delt førsteplass

Hvem eller hva er ditt livs kjærlighet?

– Det er musikken, og så er det Andreas. De må dele førsteplassen, og det vet jeg at han lever greit med – han føler det på samme måten med meg og snowboard. Vi har begge en pasjon, og i det ligger en felles forståelse og respekt for hva jobben betyr for den andre. Det er mye reising og det er lidenskap, og sånn må det være.

Hvis du kunne forandre på én ting ved deg selv. Hva ville det vært?

– Temperamentet mitt. Jeg blir fort sint. Heldigvis er jeg ikke langsint.

Hva er din største prestasjon?

– Alt jeg har fått til som artist. Det er mye hardt arbeid bak karrieren min, og jeg er stolt av den. Ikke minst er jeg stolt av at jeg har klart å beholde gleden ved det. Jeg koser meg med det jeg gjør.

LES OGSÅ: Lars ble alkoholiker

BRODERE: Visste du at dette er favoritthobbyen til Marion?  Foto: All Over Press/Solveig Selj
BRODERE: Visste du at dette er favoritthobbyen til Marion? Foto: All Over Press/Solveig Selj Vis mer

Håndarbeid og anger

Har du en favorittaktivitet?

TRADISJONER: Marion finner ro i å telle sting og ruter på broderiet.  Foto: All Over Press/Solveig Selj
TRADISJONER: Marion finner ro i å telle sting og ruter på broderiet. Foto: All Over Press/Solveig Selj Vis mer

– Brodering! Det må være det, jeg har ingen andre hobbyer – musikken er jo jobben min. Brodering er total avkobling for meg, da teller jeg ruter og konsentrerer meg kun om det. Og så ser jeg på tv-serier. Jeg har oppdaget gleden ved å gå og vente på en ny episode Downton Abbey hver søndag, det er så koselig! Det er en av gledene ved å være mye hjemme.

Hva angrer du på?

– Jeg er ikke en angrende person, jeg dveler ikke ved fortiden. Alt som skjer fører med seg erfaringer, jeg vil heller lære av dem enn å angre.

Hvordan vil du dø?

– Gammel og lykkelig, omgitt av dem jeg er glad i. Tenk å få lov til å leve lenge, være fornøyd med det livet har gitt deg, og så plutselig stopper bare hjertet opp. Ikke noe sykdom eller smerte på forhånd, bare stopp. Det må være den beste måten.

Hele intervjuet leser du i KK04, som er i salg fredag 23. januar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer