Botox

- Jeg er ingen motstander av botox

Men skuespiller Lena Olin (57) synes det er bra å kunne rynke pannen.

HOLDER SEG GODT: Lena Olin er ingen motstander av botox, men bruker det ikke selv. Foto: Frederik Hjerling
HOLDER SEG GODT: Lena Olin er ingen motstander av botox, men bruker det ikke selv. Foto: Frederik Hjerling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
20 år gammel ble den svenske Hollywoodstjernen Lena Olin kåret til Miss Scandinavia. Året var 1975.

Jeg fikk tilbud om å bli modell for Eileen Ford i New York. Hun ville jeg skulle komme over og prøve lykken, forteller Olin til KK.

Det var bare det at Olin ikke hadde spesielt lyst til å bli modell. Men hun innrømmer at hun har vært heldig med utseendet sitt.

LES OGSÅ: Slik holder du huden ung

Lasse Hallström og Lena Olin - ektepar og kolleger, bildet er tatt tidligere i høst i forbindelse med premiere på Hypnotisøren.  Foto: All Over Press
Lasse Hallström og Lena Olin - ektepar og kolleger, bildet er tatt tidligere i høst i forbindelse med premiere på Hypnotisøren. Foto: All Over Press Vis mer

Spiller mot Persbrandt


57-åringen spiller mot Mikael Persbrandt og Tobias Zilliacus i den kritikerroste krimfilmen «Hypnotisøren». Thrilleren er bygget på en av de aller største svenske boksuksessene, og er valgt ut som årets Oscar-kandidat fra Sverige.

For noen uker siden gjestet skuespillerinnen talkshowet til Fredrik Skavlan og fortalte om sitt forhold til ektemannen, regissør Lasse Hallström - og hvordan hun kan savne Sverige og det svenske vintermørket.

Overfor Skavlan innrømmet hun at hun hadde takket nei til flere storfilmer i sin karriere - blant annet «Piano» og «Basic Instinct», og at hun faktisk angret på at hun hadde takket nei til «Piano».

Mikael Persbrandt, Lena Olin og Tobias Zilliacus før høstens premiere på Hypnotisøren i Stockholm. Foto: All Over Press
Mikael Persbrandt, Lena Olin og Tobias Zilliacus før høstens premiere på Hypnotisøren i Stockholm. Foto: All Over Press Vis mer
Lena Olin, David Kross, Kate Winslet og Ralph Fiennes på premieren av The Reader. Foto: All Over Press
Lena Olin, David Kross, Kate Winslet og Ralph Fiennes på premieren av The Reader. Foto: All Over Press Vis mer

Takker mamma


Til intervju med KK snakker Olin ut om sin oppvekst i Sverige, sin bakgrunn – og hva hun tenkte om sitt eget utseende.

- Det var min mors fortjeneste at jeg fikk et godt forhold til hvordan jeg så ut. Hun innprentet meg at man er god nok slik man er: «Det er akkurat slik det er meningen at du skal se ut, og utseendet ditt er noe å glede seg over, feire og være stolt av».

Hvordan gjør du dette med din egen tenåringsdatter?

– Akkurat slik mor gjorde med meg. Og hun bruker faktisk ikke tid på utseendet sitt. Det har ikke jeg gjort heller. Jeg elsker mote, men så fin som jeg er i dag, ser du meg aldri til hverdags. Da er det hestehale, T-skjorte og joggebukser.

Hva ser du i speilet nå?

– Jeg ser at jeg er blitt eldre. Det er mest når jeg ser på bilder av meg som yngre at jeg oppdager det. Jeg ser jo hvor virkelig vakker jeg var, hvorfor nøt jeg det ikke? Men det var så mye annet.

- Jeg er ingen motstander av botox

Ingen motstander av botox


Det avslappede forholdet til utseendet innebærer at 57-åringen aldri har overveid plastisk kirurgi, eller botox.

Jeg er på ingen måte noen motstander av det, men i min jobb skal man være veldig forsiktig med å gjøre noe som betyr at man ikke kan rynke pannen. Det går jo ikke, det er begrensende, mener Olin.

Les hele intervjuet med film-aktuelle Lena Olin i KK 47 som er i salg fra fredag 23. november.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer