Vann

- Jeg hater å vaske håret

Den vakre stjernen hevder at det er en myte at håret trenger sjampo og vann hver dag.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den britiske kjendiskokken Nigella Lawson mener at det er totalt bortkastet å bruke tid og penger på å sjamponere og skylle håret hver eneste dag, ifølge Femail First. På Nigellas nettside forteller hun om hvorfor hun lar deg gå syv dager mellom hver gang hun lar håret få en runde med såpe og vann.
 • Fiks håret på 1-2-3
 • 13 veier til reklamefint hår
 • - Det er en myte

  - Jeg klarer virkelig ikke hårvask. Det betyr ikke at jeg aldri vasker håret. Men jeg er ikke med på den moderne manien om å vaske håret hver dag eller annenhver dag. Det er en myte at hår blir skittent i løpet av en dag.

  Ikke en slask

  Men hun hevder at hun ikke går rundt og er møkkete.- Jeg er ikke bare en skitten, lat slask. Jeg tror bare ikke det er bra å vaske håret mer enn du trenger. For meg er det én gang i uka.

  Nettopp kjøpt hårføner

  - Jeg forstår at det å vaske kort hår er mindre bry enn å vaske langt hår. Men likevel: Alle mine venner som har kort hår, noe jeg aldri har hatt, har jo en frisyre som krever både føning og styling. Jeg kjøpte nettopp min aller første hårføner. Men jeg bruker den ikke. Å senke vaskerfrekvensen slik Nigella gjør, er ikke et tegn på at du er i ferd med å forfalle. Sjeldnere hårvask er helt i tråd med nye ekspertråd.
 • 20 veier til vakkert hår

  Null sjampo

  En ny og mer miljøvennlig trend er i ferd med å spre seg blant frisører, stylister og vanlige kvinner og menn: De dropper sjampoen. Den åpenbare positive følgen av dette er at miljøet spares for alle kjemikaliene i sjampoen, men ifølge dem som har kastet seg på trenden har den også en annen positiv, og for mange svært viktig konsekvens: Håret blir finere, blankere og lettere å ha med å gjøre. Lorraine Massey, deleier av frisørsalongen Devachan i New York har imidlertid en annen innfallsvinkel.

  Stopp fettproduksjonen

  - Vasker du håret for ofte med sjampo, vil hodebunnen begynne å overprodusere oljer og fett for å kompensere for de naturlige stoffene du vasker bort, sier Massey til Msnbc.
 • 10 tegn på at du trenger ny sveis
 • Regn med en lue-periode

  Er du fristet til å prøve en sjampofri tilværelse bør du være klar over at håret ditt i en overgangsperiode mest sannsynlig ikke vil se særlig fresht ut. Hodebunnen trenger tid på å omstille seg etter år med sjampobruk. Det kan ta to til seks uker før fettproduksjonen i hodebunnen fungerer slik den egentlig skal. Men litt skitnere hår er bare én av de 20 veiene til vakkert hår.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer